1 pui sau 2 piepţi de pui
3 - 4 căţei de usturoi
ulei, unt
3 roşii decojite
2 linguri cu pastă de roşii
4 ciuperci mari
1 lingură de cimbru verde tocat sau uscat
2 linguri smântână
2 ouă
sare, piper
Se tranşează puiul sau pieptul, se spală, se usucă cu seveţele se hârtie, se sărează şi piperează. Se prăjeşte pe toate părţile în 3 - 4 linguri de ulei încins.
Se toacă mărunt usturoiul şi se căleste cu o lingură de ulei încins câteva secunde, se pune cimbrul, roşiile tăiate cuburi şi pastă de roşii. După câteva minute se stringe cu 1/2 ceaşcă cu apă. Se fierb până sa îngroşat puţin sosul. Se toarnă sosul într-un vas termoizolant sau Yena, uns cu puţin unt sau ulei. Aşezăm bucăţile de pui. Ciupercile, curăţate, tăiate felii sau cuburi se călesc cu 2 linguri de ulei până se înmoaie şi zeama lăsată de ciuperci a scăzut.
Punem ciupercile peste bucăţile de pui.
Caşcavalul ras se amestecă cu smântâna, gălbenuşurile, sare şi piper, se toarnă peste bucăţile de pui şi ciuperci.
Se introduce tava în cuptor şi se lasă pănă se rumeneşte.
Se serveşte cu cartofi natur, stropiţi cu unt, piper şi asezonaţi cu pătrunjel verde tocat mărunt,
Eu am pregătit din restul fripturii de pui rămase de la masa de duminică.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu