Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

miercuri, 30 noiembrie 2016

Desert cu cremă de brânză, piersici şi blat de biscuiţi

Un desert delicios, răcoritor numai bun pentru o zi de sărbătoare.
Se prepară uşor şi nu necesită coacerea blatului.
Vreau să  menţionez că acest desert l-am făcut cu produse ce le aveam în frigider.

Tortul sau prăjitura a fost foarte apreciată de familia mea.
  

Ingrediente 

Pentru blat; biscuiţi  Petit - Beure  2 pachete  a 140 g pachetul, 150 g unt sau margarină.
Se vor face pudră biscuiţii şi apoi se amestecă cu untul topit în prealabil. Vom obţine un aluat sfărâmicios pe care îl vom întinde într-o tavă cu inel detaşabil. Se presează foarte bine pe fundul tăvii şi se nivelează. Se introduce tava în frigider timp de 30 minute.



Crema, ingrediente ; 500 g cremă de brânză dulce ( eu am avut 2 cutii de brânză cu smântână Delaco a câte 150g şi o cutie de brânză Cavabel de 200 g) , 1 iaurt grecesc de 150 g, 1 cutie smântână de 200 g, 150 g zahăr pudră, 3 plicuri  plicuri gelatină dr.Oetker, 100 ml apă rece pentru topirea gelatinei, 100 ml lapte, 1 borcan de compot de piersici (sau alte frunte, fructe proaspete: căpşuni, sau fructe de pădure).


Gelatină se topeşte în 100 ml apă rece, se amestecă bine. Când s-a umflat  se toarnă peste gelatină laptele fierbinte (nu foarte fierbinte să puteţi ţine degetul în el), se amestecă foarte bine să se dizolve toată gelatina.


Într-un bol se mixează brânza, smântâna, iaurtul cu zahărul pudră şi vanilia. Se obţine o cremă compactă peste care vom turna în fir subţire gelatina şi se bate încă câteva minute.
Scoatem forma din frigider şi aranjăm pe marginea tăvii fructele, apoi turnăm crema. Nivelăm cu spatula şi introducem tava în frigider. 



După 2 - 3 ore când crema s-a închegat turnăm deasupra jeleul obţinut din 2 plicuri de Tort - Gelee Dr.Oetker. Gelatină se pregăteste conform indicaţiilor de pe plic folosind siropul compotului.

Se introduce  tava în frigider timp de 2 ore.
Se ornează cu fructe s-au frişcă dacă aveţi.

Poftă bună !!!!











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu