Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

vineri, 10 iunie 2016

Tort cu căpşuni


Un tort de sezon foarte uşor de făcut şi mai ales gustos.


Ingrediente:
 BLAT
150 g zahăr.150 g făină.2 ouă, 100 ml lapte, 100 ml ulei, sare, un prf de copt, zeama de lămâie,sare.



















Se freacă zahărul cu ouăle până se topeşte zahărul şi se albește crema. Se adaugă laptele apoi uleiul şi  praful de copt stins cu zeama de lămâie. Făina se toarnă treptat şi se amestecă încet de jos în sus până se incorporează. Se unge forma de tort detașabila şi se toarnă compoziția. Se introduce forma în cuptorul încălzit. Se coace aproximativ 35  de minute. Se încearcă blatul cu o scobitoare, dacă scobitoarea iese umedă, se mai ţine în cuptor până este bine copt. Se scoate blatul din formă, se lasă să se răcească, apoi se taie în două pe orizontală
CREMA

1 cutie brânză mascarpone
2 linguri cu făină
1 cutie mică de smântână
500 ml lapte
150 g zahăr
1 plic de zahăr vanilat
500 g căpşuni
3 plicuri de gelatină
un praf de sare

 Se amestecă laptele cu făina, se adaugă zahărul şi se fierbe până se îngroașe, amestecând încontinuu să nu se prindă de fundul vasului. Se adaugă zahărul vanilat.Se pune crema la răcit. Gelatina se pune la înmuiat. Brânza mascarpone se freacă bine  împreună cu smântâna. În crema ce s-a răcorit se adaugă gelatina şi apoi crema de brânză cu smântâna. Se incorporează bine toate ingredientele.
 Asamblare: Se pune prima foaie de blat în forma detașabilă, se toarnă jumătate din cremă. Se pun căpșunele ce au fost spălate, scurse şi tăiate în jumătăţi. Avem grijă să oprim câteva căpșuni pentru decor. Se pune restul de cremă apoi a doua jumătate de blat.


GLAZURA.
un baton ce ciocolată  de 200 g
50 g zahăr
150 ml lapte
50 g unt

Se amestecă toate ingredientele şi se topesc la foc mic. Amestecăm şi avem grijă să nu se prindă de fundul vasului. Se răcește puţin, apoi caldă se toarnă peste tort netezind cu o spatulă.Se scoate inelul detaşabil şi se ornează cu frişcă şi căpşuni.

Se ţine la temperatura camerei 30 de minute, apoi se introduce în frigider. Se poate servi după aproximativ 4 ore.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu