Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

sâmbătă, 18 iunie 2016

Crap pe pat de cartofi la cuptor

 Nici-o masă fără pește.....

I - 1.5 kg pește, 4 -5 roşii, 1 căpățâna de usturoi, un ardei gras roşu sau un ardei capia, o ceapă mare, 4 - 5 cartofi mari, 1 legătură  mărar verde, una legătură pătrunjel verde, o crenguță de cimbru verde sau uscat, ulei, sare, piper şi 1/2  pahar cu vin alb.
Se spală peștele, se curăţă şi se porționează, Capul şi coada se păstrează pentru un borș. Peștele se șterge de surplusul de apă, se sărează şi piperează. Cartofii se curăţă se spală, se taie rondele şi se fierb aproximativ 6 - 7 minute, se scot şi se scurg de apă. Roșiile se spală şi se taie felii rotunde. Ceapa se curăţă şi se taie solzişori, ardeiul se taie felii subțiri. Într-o tavă se pune jumătate din ulei, se adaugă un strat de cartofi, roşii, ceapă şi ardei. o parte din verdeața tocată mărunt şi se presară cu sare şi piper..Se așează pestele şi se acoperă cu un ultim strat de roşii. Se adaugă restul uleiului şi se stropește cu vin. Se introduce tava în cuptor la foc potrivit. Când roșiile de deasupra au început să se rumenească, se scoate tava se pune usturoiul pisat ca pentru mujdei crenguța de cimbru. Se introduce tava în cuptor unde se mai lasă 5 - 8 minute.

Se servește cald sau rece.



Poftă bună!!!!!