Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

joi, 2 iunie 2016

Cremă de vanilie cu căpşuni şi coacăze - Un dulce făcut rapid

 CREMĂ DE VANILIE CU CĂPŞUNI ŞI COACĂZE


   Ingrediente:

-   3 ouă;
- 80 g făină( sau amidon alimentar);
-   4 linguri cu zahăr;
- 5oo ml lapte;
- un plic zahăr vanilat;
- sare.








   Mod de preparare:


  Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare,  se adaugă jumătate din cantitatea de zahar (2 linguri) şi bate în continuare până se întăreşte şi se lasă deoparte.
  Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr, se pun 4-5 linguri de zahăr, se adaugă făină, şi se amestecă până se încorporează bine. Se adaugă laptele şi se fierbe până de îngroaşă,  având grijă să nu se prindă de fundul caratiţei.

 
Se ia de pe foc si se adaugă albuşul bătut spumă amestecând până se încorporează.

Se toarnă în pahare (castronele, cupe) care se umplu până la jumătate, se pun căpşuni tăiate în 2 sau 4 (depinde de mărime) şi se umple paharul cu restul de cremă. Deasupra se căpşune şi coacăze şi se ornează  cu frunze de mentă.