-   3 ouă;
- 80 g făină( sau amidon alimentar);
-   4 linguri cu zahăr;
- 5oo ml lapte;
- un plic zahăr vanilat;
- sare.
Mod de preparare:
 
 Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare,  se adaugă jumătate din 
cantitatea de zahar (2 linguri) şi bate în continuare până se întăreşte 
şi se lasă deoparte.
 Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr, se pun 4-5 linguri de zahăr,
 se adaugă făină, şi se amestecă până se încorporează bine. Se adaugă 
laptele şi se fierbe până de îngroaşă,  având grijă să nu se prindă de 
fundul caratiţei.
  
Gălbenuşurile se freacă cu restul de zahăr, se pun 4-5 linguri de zahăr,
 se adaugă făină, şi se amestecă până se încorporează bine. Se adaugă 
laptele şi se fierbe până de îngroaşă,  având grijă să nu se prindă de 
fundul caratiţei.Se ia de pe foc si se adaugă albuşul bătut spumă amestecând până se încorporează.
Se toarnă în pahare (castronele, cupe) care se umplu până la jumătate, se pun căpşuni tăiate în 2 sau 4 (depinde de mărime) şi se umple paharul cu restul de cremă. Deasupra se căpşune şi coacăze şi se ornează  cu frunze de mentă.


 
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu