Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

joi, 2 iunie 2016

Cremă la pahar cu mascarpone şi fructe






Un desert  răcoritor şi binevenit într-o zi foarte călduroasă.

Pentru prepararea lui am avut nevoie de următoarele ingrediente:

5 piersici curăţate şi feliate, 4 linguri de zahăr, 2 cutii cu cremă de brânză, 1 cutie smântână pentru frişcă, un pachet pişcoturi ,

Feliile de piersică le fierbem cu zahărul şi un pahar de apă, până se înmoaie bine şi siropul este puţin legat. Se scurg piersicile iar siropul îl folosim la îmbibarea pişcoturilor.
Crema de brânză se freacă şi apoi se amestecă cu frişca.
Pişcoturile tăiate în trei bucăţi se însiropează şi se aşează la baza paharului, Alternativ punem crema, feliile de piersică, piscoturi, cremă. Ultimul strat va fi de cremă. Se ornează cu fructe. Eu am ornat cu mure, coacăze şi frunze de mentă.