Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

vineri, 30 ianuarie 2015

Bordură dantelată croşetată cu trandafiri

Dantela croşetată cu trandafiri este delicată şi elegantă, poate fi ataşată la  obiecte  pentru decorarea mileurilor sau feţelor de masă.
Se poate folosi aţă de croşetat nr. 8 sau 10 cu o croşetă adecvata aţei. Eu am folosit aţă macrame, albă, nr. 40/2x3 de la "Favil"- Rm. Vîlcea şi o croşetă Tulip nr.11 - 1,05 mm. 











Se începe pe un lănţişor de 48 ochiuri
R1. 3 ochi de lanţ, 3 picioruşe lungi (sau înalte), apoi în continuare se vor lucra 14 picioruşe înalte despărţite de câte 2 ochiuri de lanţ, fixate din 2 în 2 ochiuri de pe lanţ (vor rezulta 15 pătrăţele), în ultimul ochi de lanţ se croşetează un grup de 3 pic. înalte, separate de câte 2 ochi de lanţ, 3 pic.înalte.

R2. 1 picioruş simplu, 4 pic. simple în dreptul primelor 3 pic. din grupul din R1 şi în spaţiul liber dintre grupurile de 3 pic, tot în acest spaţiu se croșetează 2 grupuri de câte 3 picioruşe despărţite de câte 2 ochiuri de lanţ, 2 ochi de lanţ, 1 pic înalt în primul pic. înalt din grupul de jos, 2 ochi de lanţ. 1 pic. înalt în dreptul pic.înalt de jos, 2 ochi de lanţ un pic. înalt în dreptul pic.înalt de jos. În continuare  (vezi schema) se vor lucra 12 picioruşe înalte (8 pic înalte se vor lucra câte două în spaţiile libere, 4 pic înalte în dreptul celor 4 pic. de jos- (pătratele 13, 12, 11 și 10 conform schemei alăturate) mai departe se croșetează conform desenului.

R3.Se va lucra conform desenului - la ultimul grup de câte 3 picioruşe despărţite de 2 ochi de lanţ, se va lucra în continuare un lanţ de 5 ochiuri care se prinde în ultimul pic. al ultimului grup de trei pic. din R2. Vezi desenul.

R. 4. Pe lanţul de 5 ochiuri se croșetează 2 picioruș simple, lanţ de 4 ochiuri, 2 piciorușe simple lanţ de 4 ochiuri, 2 piciorușe simple, lanţ de 4 ochiuri, 2 piciorușe simple (se formează 3 colţişori), 4 pic simple în dreptul celor 3 picioruşe ale grupului din rândul anterior şi 1 pic. simplu în spaţiul dintre grupurile din R3, tot în acest spaţiu se lucrează grup de câte 3 pic înalte despărţite de 2 ochi de lanţ, mai departe vezi schema alăturată-

R5. Se va lucra conform desenului alăturat, la sfârşit, după grupul de câte 3 pic. înalte despărțite de câte 2 ochiuri de lanţ, se lucrează un lanţ de 5 ochiuri şi se repeta ca la rândul 4 (cei 3 colţişori).
R.6 Se lucrează conf.desenului.

Legendă








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu