Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

duminică, 17 iulie 2016

Supă cremă de legume - însoţită de crutoane aromate

Nimic nou, toate gospodinele știu să facă o supă cremă de legume. Dar poate încercați şi rețeta mea. Iată ce legume am pus: 2 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel , 2 de păstârnac, o țelină potrivită, o sfeclă  roșie mijlocie, 2 dovlecei,  o gulie, 2 cepe, un cartof mai mare, 2 - 3 roşii, un ardei gras galben, un adei roşu capia, 3 căței de usturoi, ulei, cimbru, rozmarin, piper și sare.
Pătrunjel verde tocat pentru aromatizare.





Toate legumele se curăţă, se spală sub jet de apă rece și se taie în cuburi de mărime potrivită. În oala de supă se adaugă 3 linguri de ulei în care se vor căli toate legumele.  Când s-au înmuiat bine se adaugă 2 litri de apă fierbinte. Se continuă fierberea până când toate legumele sunt bine fierte.
Se scurg de zeamă, se pasează foarte bine  cu blenderul. Se subțiază crema de legume cu supa rezultată din fierberea lor, până la consistența dorită. Se  mai fierbe 1- 2 minute, se potrivește de sare, se  pune pătrunjelul verde  şi se oprește focul. 

 Supa se servește cu crutoane aromatizate. Se filează pâinea mai veche, se taie în cuburi de mărime potrivită. 3 căței de usturoi  o legătură de pătrunjel verde, 2 linguri de ulei de măsline și sare,  se toaca în blender până obținem o pastă pe care o turnăm peste cuburile de pâine. Se amestecă bine ca toate bucățelele de pâine să fie îmbibate cu acest amestec, Se așează pâinea într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduce tava la cuptor. Se coc aproximativ 20 de minute până se rumenesc frumos.













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu