Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

miercuri, 31 decembrie 2014

Ciorba de burtă de vacă

Pentru cei interesați de ciorba de burtă voi da câteva detalii din experiența mea.

2 kg de burtă de vacă pre-fiartă și bine curățată și un os de vacă se pun la fiert împreună cu 2 morcovi și 2-3 cepe. Fierberea e bine să se facă la o oală sub presiune pentru a scurta timpul.
Se fierbe până când bucățile de burtă se pot rupe ușor cu furculița.
Se scoate burta din zeamă și se taie în fâșii subțiri. Zeama se strecoară și se pune în oală împreună cu bucățile de burtă.
Se pune din nou la fiert și se completează cu apă până la 5 litri de ciorbă.
Se potrivește de sare.
Separat, într-o oală,  se face un amestec din 8 gălbenușuri de ou, 400 g smântână  și 800 g de iaurt.
Acest amestec îl diluăm treptat cu zeamă de ciorbă până se încălzește după care îl răsturnăm în oala mare în care este ciorba. Se oprește focul.

Se servește cu ardei iute,  mujdei de usturoi și oțet. După gust se mai poate adăuga și smântână.


Poftă buna!