Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

luni, 1 decembrie 2014

Bordură croşetată aplicată pe marginea mileului


  Dacă dorim să  facem o bordură de dantelă la un mileu sau o faţă de masă cu broderie colorată se execută un tiv îngust de 0.5 cm. Se face o primă îndoitură de 0.5 cm şi apoi se întoarce tivul încă odată cu 0,5 cm, însăilând tivul obţinut de jur împrejur şi formând colţurile exact. Pe acest tiv se croşetează un prim rând începînd din colţul drept al obiectului.Se croşetează un picioruş de mărimea tivului, de prindere a firului de aţă, apoi 3 ochiuri de lanţ, iar un picioruş, se repetă de jur împrejur. Distanţa dintre picioruşe este de cât măsoară în cm cele trei ochiuri de lanţ.
Bordura croşetată poate fi ataşată şi la lenjerii de pat.


Modelul dantelei:
R1: Din colţul drept, care este încadrat de 2 lănţişoare de câte 3 ochiuri se croşetează: pe lănţişorul din dreapta colţului 3 ochiuri de lanţ, 2 picioruşe lungi (cu un  jeteu), 3 ochiuri de lanţ. 
Pe lănţişorul orizonal al colţului, 3 picioruşe lungi, 3 ochiuri de lanţ, un spaţiu liber, se prind pe sub lănţişorul următor cu un picioruş simplu, 3 ochi de lanţ, ce se prinde pe sub lanţ cu un pic.simplu, 3 ochi lanţ, se prind pe sub lanţ cu pic simplu, 3 picioruşe lungi, 3 ochi de lanţ, 3 picioruşe lungi toate lucrate în acelaşi spaţiu, un spaţiu liber, se repetă cu 3 ochi de lanţ prins pe sub lanţ cu un picioruş  simplu, 3 ochi lanţ prins pe sun lanţ cu pic simplu,s.a.m.d. de jur împrejur.
R2: #7 picioruşe lungi (3 lucrate în dreptul celor 3 pic.lungi  din R1 şi 4 pic.lungi în arcada formată de lanţul de 3 ochiuri din R1), 3 ochi de lanţ, 7 picioruşe lungi (lucrate ca primele 7), un spatiu liber, 3 ochi de lanţ prins în prima arcadă din R1 cu picioruş simplu, 3 ochi de lanţ prins în arcada următoare cu picioruş simplu, 3 ochi de lanţ, şi se repetă de la #. de jur împrejur.

R3: #9 picioruşe lungi (7 picioruşe lungi în dreptul celor 7 din R2 şi 2 picioruşe lungi pe sub  lanţul de 3 ochiuri din R2),  3 ochi de lanţ din care se face un colţişor, 9 picioruşe lungi (2 pic.lungi pe sub lanţul de 3 ochiuri din R2 şi 7 pic.în dreptul celor 7 din R2), 3 ochi de lanţ prins în arcada din R2 cu un picioruş simplu, 3ochi de lanţ si se repeta de la #                                      

                                                               
Diagrama






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu