Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

marți, 9 decembrie 2014

Model croşetat - pătrat cu frunze





Acest model pătrat cu frunze poate fi lucrat simplu ca mileu sau prinse mai multe pătrate formând un mileu mai mare sau o faţă de masă.









 Modelul se începe pe un inel din 8 zale unite printr-un picioruş scurt;
R1. Se vor lucra 8 grupe de câte 2 picioruşe (scăzute odată) despărţite de câte 2 zale, de prinde un un picioruş scurt de primul ochi de la începutul rândului,
R2. se croşetează un picioruş scurt în prima arcadă:în prima, a treia, a cincea şi a şaptea arcadă se tricotează câte de grupe de câte 2 picioruşe despărţite de câte 2 ochiuri de lanţ; R 2 se închide cu un picioruş scurt în primul picioruş mare din R1.(vom avea 4 grupe foto R2 bis);




R3. se croşetează un picioruş scurt în prima arcadă mică din R2: în arcadele
mici din R2, se lucrează  câte grupe de câte 2 pic.mari în modul următor:
*2 pic.mari, 2 ochi de lanţ, 2 pic.mari, 5 ochi lanţ. 2 pic.mari, 2 ochi lanţ, 2 pic.mari. În cele 4 arcade mari se croşetează 3 oc.lanţ,1 pic.scurt,3 oc.lanţ, se repeta de la *.
Rândul se încheie cu 1 pic scurt în primul pic.mare din R2.


R.4  un picioruş scurt în prima arcadă mică şi un grup de 4 pic.mari despărţite de 2 ochi lanţ,3 ochi lanţ,1 pic mare,3 oc.lanţ,1 pic mare 3 ochi lanţ. Acestea se vor lucra în cele 2 colţuri ale modelului, fiind despărţite de un lanţ din 6 ochiuri.Se încheie rândul cu un lanţ de 6 ochiuri prins în primul pic.mare din R3 cu un pic.scurt.
R.5 un pic scurt în prima arcadă mică, un grup de 4 pic.mari  lucrate ca și în rândurile anterioare, 3 ochi de lanţ, 7 pic.mari despărţite de câte un ochi de lanţ, (acestea se repetă în cele 4 colţuri) 3 ochi de lanţ, prins în arcada mare de pe laturile modelului,croşetat pe sub lanţul arcadei cu un pic.scurt.3 ochi de lanţ, şi acestea se repetă pe celelalte arcade laterale. Se încheie cu un picioruş scurt în primul pic.mare din R4.

R.6  un picior scurt, se lucrează grupul de 4 pic.mari despărţite de 2 ochi de lanţ.ca și în rândurile anterioare, 3 ochi de lanţ prins cu un picior scurt în spaţiul liber din grupul 7 barete din colţuri,
în continuare între barete se vor lucra colţişori din 4 zale şi prinse între barete (pic.mari) vor rezulta 5 picouri, 3 ochi de lanţ ,grupul de 4 pic.mari despărţite de 2 ochi lanţ, 4 ochi de lanţ, un picior cu 4 bucle pe crosetă lucrarete 2 câte 2 rezultând o baretă lungă lucrată în punctul (vezi figura), 3 ochi de lanţ,un pic.lung cu 4 bucle,se repetă modele, se încheie rândul cu lanţ de 4 zale prinse cu picioruş scurt în centrul grupului de 4 picioruşe.
R7.*Un grup de 4 pic mari (lucrate ca în rândurile anterioare), 4 zale croșetate în prima buclă cu picioruş scurt,(se vor lucra 4 picouri  în picourile din randul 6), 4 zale, un grup de 4 pic separate de 2 zale, 3 zale, în a-2- a arcada mare se lucrează 4 pic.mari, 3 zale 4 pic.mari.,şi se repetă de la *, se încheie cu lanţ de 4 zale prins în primul pic.mare al grupului de 4 picioruşe.
R8. Un grup de 4 pic.mari, despărţite de 2 zale, 4 zale, în colţişorii din R 7, 4 zale un gr de 4, lucrate ca cele din rândul anterior, 4 zale, 4 pic.lucrate în triunghiul format în R7, şi sc.odată, 4 zale, 4 pic.mari.4 zale, 4 pic.scazute odată, 4 zale si se repetă, se încheie cu 4 zale prinse în  primul pic.mare din primul grup de 4 piciorușe-cu un pic.scurt.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu