Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

luni, 14 august 2017

Tipar ie măsura 46 - 48


Ziua Universala a Iei Românești a trecut, dar pentru  cele care nu și-au făcut  o ie, timpul nu este pierdut. In fiecare an vom sărbătorii Ziua Universală a Iei  De aceea voi încerca sa vă prezint un nou model de ie. Este ușor de croit dar mai dificil de ales modelul și de brodat( cusut).

În primul rând trebuie să procurați pânza din care doriți să vă faceți ia, dacă materialul este lat de 1,40 - 1, 50 cm vă trebuie 1,50 m, dacă este pânza de casa cu o lățime de 40 cm- 50 cm, vă trebuie 4. 50 m. Alegerea modelului.a broderiei, internetul este plin de modele din toate zonele geografice ale tării. Știu din propria experientă că este dificil de a alege cusătura, întrucât toate sunt frumoase. După alegerea modelului trebuie să vă procurați atele în culorile dorite. Dacă pânza este subțire sunt recomandate mulineurile (jurubițe) DMC  Anchor sau Pupette. Dacă pânza este de casă ( mai groasă) se recomanda coton perle, bobine. DMC, Anchor sau Pupette. Sunt de bună calitate și au un luciu deosebit.
Da să va explic cum croim :
Foto.nr 1
Pregătirea materialului - vezi postarea din 15.12.2014 "Să confecționăm o ie măsura 44- 48"

Executarea tiparelor.
 Pe o coala de hârtie se va desena un dreptunghi ca în desenu alăturat.Acest dreptunghi cu dimensiunile din imagine reprezintă 1/2 din fata bluzei sau spatelui.Tiparul de va aplica pe materialul pliat în doua.

Lungimea fetei și spatelui = 70 cm
lățimea  1/2 feței  și spate = 36 cm (în total circumferința bluzei va fi de 36x4=144 cm).

Foto nr.2In foto nr.2 sunt tiparele fată și spate aplicate pe material. Daca doriți ca bluza sa fie cu o circumferință mai mica, când veți croi nu mai lăsați rezerve pentru tivuri.Tiparul de mâneca, foto nr.3.

Foto nr.3

Tiparul conține și altița.Care se poate croi și separat. Altița are dimensiunea de 24 cm lățime și 21 cm înălțime .
Ca și la față și spate , pentru măsura 40 - 44 rezervele pentru tivuri sunt incluse, pentru măsura 46 - 48 lăsați o rezervă de 1.5 cm.
tipar 1/2 mânecaJumătate din tipare ie, 

tipar pavă
Pava este un pătrat cu latura de 10 cm, se vor croi 2
bucăți. Puteți croi cu un plus de 1,5 cm pentru tivuri.
In cazul că doriți o mâneca mai larga la subraț, pava poate fi mai mare , de ex. de 12 - 14 cm.

Tiparele asamblate


O ie in miniatură

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu