Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

luni, 9 februarie 2015

Sniţel de piept de pui, în crustă crocantă de Corn flakes

Şniţelul din piept de pui este preferatul nepoţilor mei.

De astă dată am preparat un altfel de şniţel, cu o crustă crocantă.

Dintr-un piept de pui mai măricel eu pot scoate 6 şniţele. Înainte de felierea pieptului de pui, îl introduc pentru 15 - 20 de minute în congelator, se v-a felia foarte bine. Bucăţile de pui, le sărez, piperez şi le ung pe ambele părţi cu muştar.
 - 2 ouă mai mici (sau unul mai mare) le bat cu furculiţa într-un castronel,cu puţină sare.
Fulgii de porumb îi introduc într-o pungă de palstic şi-i fărâmiţez cu sucitorul ( nu insistaţi prea mult cu sfărâmatul).
Feliile da carne se dau prin făină, ou şi apoi se tăvălesc prin corn flakes-ul sfărâmat. Se prăjesc în ulei încins în prealabil, pe ambele părţi.
Se servesc cu diferite garnituri de legume şi salate.