Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

joi, 26 februarie 2015

Serveţel croşetat dantelat


Un model foarte drăguţ şi uşor de croşetat.
Poate fi croşetat cu mai multe culori de aţă sau într-o singură culoare.Se începe pe un inel croşetat din 10 zale
R. 1.   Se croşetează 18 picioruşe simple.
R. 2.  Se croşetează lanţ de 4 zale apoi în următoarele ochiuri 2 picioruşe
înalte duble. lanţ de 3 zale,*3 picioruşe înalte duble, lanţ de 3 zale, se repetă de la *,  de jur împrejur, se încheie cu lanţ de 3 zale prins de primul picioruş cu un picioruş orb. (Pe inel vom avea 6 grupe de câte 3 picioruşe înalte duble despărţite de câte 6 lanţuri de câte 3 zale.)
R. 3. *Lanţ de 5 zale prins în al 3-lea picioruş din primul grup din R1, cu un picioruş simplu în ultimul picioruş al  grupului de 3 picioruşe din R1,,5 picioruşe simple croşetate pe lanţul  d in R1cu picioruş simplu în primul piciorus al următorului grup din R2, se repetă de la *, de jur împrejur, se încheie cu picioruş orb în dreptul primului picioruş din R2.

R.4.  Acum se poate schimba culoarea sau se poate croşeta în continuare cu aceaşi culoare. Dacă schimbăm culoarea firul se prinde în mijlocul primului lanţ din R3, unde se vor  croşeta: un lanţ de 5 zale, 1 ochi de lanţ, 4 picioruşe înalte duble despărţite de cîte un ochi de lanţ  (vom avea 5 picioruşe despărţite de câte un ochi de lanţ), *3 ochi de lanţ, 5 picioruşe înalte duble despărţite câte un ochi de lanţ, se repetă de jur împrejur de la *, se încheie cu picioruş  orb în primul ochi al picioruşului dublu de la începutul rândului.

R.5. Lanţ de 4  zale, 1 picioruş înalt dublu, prins între primele 2 picoruşe din R.4, 1 picioruş înalt dublu prins în dreptul celui de-al 2-lea picioruş, 1 picioruş înalt dublu prins între picioruşul 2 şi 3 din rândul 4, lanţ de 3 zale, 1 picioruş înalt dublu prins între picioruşele 3 şi 4 din R4, 1 picioruş înalt prins în dreptul picioruşul 4 din randul anterior,1 picioruş înalt dublu prins între picioruşelel 4 şi 5 din rândul anterior, 1 picioruş înalt dublu în dreptul piciorului 5 din rândul anterior. Acest model se va lucra în dreptul grupurilor de cate 5 picioruşe din R.5, despărţite de lanţ de 5 zale. Se încheie cu un lanţ de 5 zale prins în primul ochi al picioruşului de la începutul rândului.

R,6. 1 picioruş simplu, *4 picioruşe simple în dreptul picioruşelor duble din rândul anterior, lanţ de 9 zale, prins cu picioruş simplu , 4 picioruse simple. 7 picioruşe simple  croşetate pe lanţul de 5 zale din rândul anterior. Se repetă de la * de jur împrejur, se încheie cu picior orb în primul piciorus simplu de la începutul rândului. Pe acest rând vom avea 15 picioruse simple şi 6 lanţuri.


R.7  1 picioruş simplu, în spaţiul liber format de lanţul de 9 zale se vor lucra *14 din  picioruşe mari despărţite de un picou lucrat din 5 zale, care se prinde cu picioruş simplu în dreptul ultimului picioruş dublu din rândul anterior, lanţ de 3 zale prins în centrul arcului de 7 picioruşe simple din rândul anterior cu piciorus simplu, lanţ de 3 zale prins cu picioruş simplu dreptul picioruşului dublu din rândul anterior, se repetă de la* ; se încheie cu un lanţ de 3 zale  cu picioruş orb la baza primului picioruş de la începutul rîndului.
Adăugați o legendăR8. Se schimbă culoarea aţei , se prinde la baza lănţişorului de 3 zale cu *1 picioruş simplu,,1 picioruş cu un jeteu lucrate odată, 3 picioruşe mari, 1 picoruş dublu, 1 picioruş dublu prins în picioruşul simplu din randul anterior, un picou din 3 zale, 1 picioruş dublu, 3 picioruşe mari , 1 picioruş cu un jeteu lucrate odată, 1 picioruş simplu pe direcţia picioruşelor duble din rândurile anterioare: pe marginea picoruşelor din rândul anterior se lucrează:1 picioruş orb,1 ochi de lanţ,1 picioruş orb.,1 ochi de lanţ,1 pic.orb un ochi de lanţ, 1 picioruş orb un ochi de lanţ, 1 picioruş orb,un ochi de lanţ, un picioruş orb, un ochi de lanţ, 1 picioruş orb, un ochi de lanţ, 1 picioruş orb, un ochi de lanţ,:1 pic.orb prin spatele picoului,se crosetează în continuare 7 pic.oarbe despărţite de  ochi de lanţ.:se repetă de la * de jur împrejur, se încheie cu picioruş orb.
Adăugați o legendă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu