Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

vineri, 28 noiembrie 2014

Cizmuliţa cu cadouri

"Bucuria este adevăratul dar al Crăciunului"
               Papa Benedict XVI



Vin sărbătorile de iarnă, moment de bucurie pentru copii, de strângere a întregii familii în jurul bradului. Sărbătorile de iarnă aduc  liniştea şi armonia în sufletele tuturor. Pentru a-i bucura pe cei mici, vă propun să le confecţionaţi un ciorăpel sau cizmuliţă în care să le puneţi cadourile de Moş Nicolae sau de Moş Crăciun.



Pentru început trebuie să vă desenaţi un tipar, la dimensiunile dorite. Tiparul din fotografie are dimensiunile 35 cm înălţime şi 22 cm lăţime (rezerve de jur împrejur de 1,5 cm)

Materiale:
 - o bucată de pânză de culoare  roşie  de 80/30 cm (ce poate fi: satin, catifea, diftină, stofă sau orice material de culoarea roşie ) 

 - aţă de culoare roşie
 - diverse  fundiţe sau panglici subţiri aurii sau argintii
 - o bentiţă de  dantelă croşetată de apoximativ 32 - 35 cm.

Materialul se pune în două (fața în interior pentru a desena tiparul pe dosul materialului),  se prind cu bolduri cele două bucăţi,  se aşează tiparul pe material şi se desenează conturul cu o linie continuă, apoi la o distanţă de 1,5 cm se dau semne cu linii întrerupte pentru rezerve. Se decupează cu foarfeca pe linia întreruptă.


Pe linia de contur se va trage la maşina de cusut sau se va coase de mână cu punctul tighel, mai puţin partea de sus a cizmuliţei. Se întoarce pe faţă.
În partea de sus  se face un mic tiv. Pe margine se poate aplica o bordură de dantelă sau o altă garnitură după preferinţă, ţinând cont pentru cine pregătiţi cadoul. În partea din spate se poate ataşa  o gaică.
Modelul de dantelă  a fost explicat în postarea  "Model bandă croşetată manual, dantelată".






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu