Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

luni, 7 martie 2016

TIRAMISU


Un mic răsfăț pentru o duminică în familie.
O prăjitură delicată şi uşor de preparat.
Ingrediente:

2 cutii cu brânză Mascaroane ( 250 g cutia)
2 pachete pişcoturi Boromir
3 ouă
6 linguri cu zahăr
1 plic zahăr vanilat
500 ml cafea tare
4 linguri cu cacao
2 lingurițe esență de rom
sare





Se pregătește cafeaua, se strecoară și se lasă la răcit. În cafea se pune o linguriță de rom.( esență de migdale).
Se separă albușurile de gălbenuşuri, Se freacă galbenuşurile cu 3 linguri de zahăr şi un praf de sare, până devin spumoase, cremoase şi zahărul s-a dizolvat. Spre final se adaugă o linguriţă esență de rom.
Se bat albușurile spumă cu un praf de sare,Când sunt bine bătute şi compoziția  a crescut în volum se adaugă restul de zahăr şi o linguriţă de rom, continuând mixarea până când albușurile se întăresc şi zahărul s-a topit.
Brânza mascarpone se frecă bine și se amestecă cu galbenuşurile, până când se incorporează bine.  Bezeaua ( albușurile ) se încorporează încet cu prima compoziție, amestecând de jos în sus.
.

În tava pregătită se pune un rând de pişcoturi  ce au fost uşor însiropate, se pune jumătate din cremă, se cerne 2 linguri de cacao,  apoi se pune încă un rând de pişcoturi însiropate şi restul de crema. Se nivelează, se cerne restul de cacao. Se pune tava în frigider. Se servește a doua zi.