Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

vineri, 19 februarie 2016

Prăjitură de casă - Rebeca


Şi cei mai în vârstă învaţă de la cei tineri.

Rețeta o am de la o  prietenă mult mai tânară decât mine. Este o prăjitură delicioasă, ieftină şi uşor de preparat.






Ingrediente:

3 ouă, 1 cană de zahăr, 1 cană de untură,(margarină sau ulei), sare, vanilie, rom, coajă rasă de lămâie,, făină 1 kg., gem de prune, nuci tocate, zahăr pudră.( Făină puneți cât să vă iasă un aluat mai tăricel).

















Mod de preparare:


Se mixează cele 3 ouă cu zahărul până se topeşte zahărul. Se adaugă o linguriţă de rom, va grăbi topirea zahărului. Se adaugă untura, mixând până se încorporează. Se pun aromele, sarea apoi făina. Se frământă bine.Trebuie să obţinem o cocă mai tare. Se opreşte din acest aluat o bucată pe care o introducem în frigider învelită într-o foaie de celofan (pungă de plastic).

Pe o hârtie de copt de mărimea tăvii în care coacem prăjitura, unsă cu puţin unt şi tapetată cu făină, se întinde aluatul, apoi tragem uşor de marginea hârtiei şi o aşezăm în tavă.(prin alunecare).


Se întinde gemul de prune, se adaugă nuca tocată. Coca  se scoate din frigider şi se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari, deasupra prăjiturii.


Se coace aproximativ 30 - 40 de minute. Se scoate tava din cuptor şi se pudrează prăjitura cu zahărul pudră.