Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

sâmbătă, 23 mai 2015

Pătrat cu floare croşetat



Un model de pătrat croşetat. Pot  fi îmbinate mai multe pătrate formând feţe de masă, mileuri, cuverturi, pleduri etc. Depinde de grosimea firului de croşetat. Alegerea culorilor vă aparţine.


         





R.1 Un inel din aţa înfăşurat pe deget, pe care croşetăm 8 picioruşe simple












R.2  3 ochi de lanţ,1 pic.lung,1 ochi de lanţ, * 2 pic.lungi,1 ochi de lanţ, se repetă de la *- în final vom avea 8 grupe de câte 2 pic.lungi despărţite de cîte 1 ochi de lanţ.








R.3 În spaţiile de câte 1 ochi de lanţ din rândul anterior se vor lucra cîte 4 pic.lungi despărţite de câte 2 ochiuri de lanţ. Vor rezulta 8 grupuri de cate 4 pic.lungi despărţite de 2 ochiuri de lanţ. şi între grupurile de 4 pic  se croşetează 1 ochi de lanţ. Se, începe cu lanţ de 3 ochiuri, 1 pic.lung, 2 ochi de lanţ ,2 pic.lungi, 1 ochi de lanţ, 2 pic lungi 2 ochi de lanţ, 1 ochi de lanţ. ş.a.m.d.Vezi fig.alăturate.






R.4 Se schimbă culoarea aţei de croşetat. Se prinde firul în spaţiul dintre cele 2 ochiuri din rîndul anterior, se trage firul în faţă şi se lucrează 3 ochi de lanţ, 6 pic.lungi,(vom avea 7 picioruşe), În fiecare spaţiu de 2 ochiuri in rândul anterior se vor croşeta cate 7 pic.lungi. Până la capătul rândului.








Vor rezulta 8 grupuri de câte 7 picioruşe lungi.Vezi fig.alăturată.












R.5. Se schimbă culoarea aţei de croşetat: Se prinde firul in al 4-lea picioruş
din cele 7 din R.4, Se lucrează 4 pic.simple, 1 pic simplu ( mai lung, care se lucrează în locul unde se intâlnesc grupurile de 7 pic.din randul anterior. Se introduce vârful croşetei între cele 2 picioruşe din R.3, se trage firul în faţa lucrului şi se lucrează ca un picioruş simplu dar ceva mai lung, 6 picioruse simple, 1 picioruş simplu foarte lung deoarece se va lucra în modul următor: se introduce vârful croşetei în dreptul grupului de 2 pic.din R2, se trage firul în faţa lucrului şi se lucrează ca picioruşul simplu (dar lung), se vor forma petalele florii. Vezi pozele alăturate.





R.6. Se schimbă culoarea .Se introduce firul şi lucrăm 2 ochi de lanţ, 1 pic.mare, 3 pic.simple, 4 pic.duble în dreptul pic.lung care delimitează petalele, despărţite de 2 ochiuri de lanţ, se repetă la fiecare petală. Avem 4 petale mari cu câte 2 lobi. Pe latura pătratului vom avea 15 picioruşe. Vezi foto.






R7. Se vor lucra picioruşe mari pe fiecare latură a pătratului, iar in colţurile pătratului picioruş mare 2 ochi de lanţ , 1 pic.mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu