Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

duminică, 17 mai 2015

Macrou cu legume la cuptor




4 buc peşte oceanic macrou

1 ardei gras
2 morcovi
4 - 6 cartofi
3 - 4 cătei de usturoi
50 ml ulei
50 g pastă de tomate
100 ml vin alb
sare, piper măcinat, cimbru, după gust
1 legătură pătrunjel verde 








Peştele se decongelează, se curăţă, se spală. În tavă  se pune o parte din ulei, un strat de cartofi curăţati şi tăiat rondele, morcovii curăţati şi feliaţi şi ardeiul gras tăiat felii subţiri, apoi se aşează peştele condimentat cu sare, piper măcinat, usturoi pisat sau tăiat mărunt, cimbru. Se adaugă pasta de roşii diluată cu puţină apă. Pe fiecare peste se pot pune felii de roşii. Se stropeşte cu vinul şi restul de ulei pe toată suprafaţa. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se introduce tava în cuptor. Când este aproape gata, se îndepărtează folia şi se mai tine aproximativ 10 minute la cuptor. La servire se poate aşeza o felie de lămâie pe fiecare porţie şi se presară pătrunjel tăiat mărunt.