Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

sâmbătă, 25 martie 2017

Saramură de peşte - Buna Vestire

Saramură de peşte


După ciorba de peşte, bine înţeles că trebuie pregătit şi felul doi de mâncare pentru o zi importantă .
Din trunchiurile peştilor folosiţi la prepararea ciorbei, pregătesc o saramură de peşte.
Trunchiurile de peşte se feliază, se sărează, se ung cu ulei şi se frig pe grătar sau grilul aragazului.
Saramura se pregăteşte cu apă caldă, ulei, ardei iute tăiat mărunt, 2- 3 căţei de usturoi, o crenguţă de cimbru şi 2- 3 roşii sau suc de roşii. Se lasă să fiarbă şi se adaugă peştele fript, continuînd fierberea încă 5 minute.Se adaugă verdeaţa tocată mărunt.