Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

duminică, 1 noiembrie 2015

Dantela croşetata

Un minunat model ce poate fi folosit pentru a împodobi o bluză sau rochie, ca guleraş sau platcă. De asemenea poate fi lucrat şi aplicat pe marginea unui mileu cu diverse broderii artistice.


Se croşetează un lanţ din 192 ochiuri (un multiplu de 16 ochiuri), se închide lanţul formând un inel, printr-un ochi alunecat.
R.1. 1 ochi de lanţ, 3 pic.simple, *9 ochi de lanţ, prinse cu pic.simplu în al 10 ochi de pe lanţ, 6 pic.simple (vom avea 7 pic.simple) se repetă de  la*, se încheie cu 4 pic.simple, se prinde cu ochi alunecat de primul ochi de lanţ de la începutul rândului R1.

R.2.  1 ochi de lanţ, 2 pic simple,*5 ochi de lanţ se prind cu  2
pic.înalte  în al 5-lea ochi din lanţul din rândul anterior, despărţite de 3 ochi de lanţ, 5 ochi de lanţ, 5 pic simple din al 2 -lea pic.simplu, din R.anterior, se repetă de la *, se încheie cu 3 pic.simple prinse de primul ochi de lanţ de la începutul R.2.


R.3. 1 ochi de lanţ, 1 pic.simplu, * 5 pic .simple, 13 pic..duble croşetate în spaţiul  format de cele 2 pic.simple despărţite de 3 ochiuri din R anterior, se repetă de la *, Se încheie cu 2 pic.simple prinse cu  pic.alunecat de primul ochi de la începutul R.3.

R.4. 5 ochiuri alunecate în ochiurile lanţului de 5 ochiuri din R. anterior. 1 ochi de lanţ,* 13 pic.simple, lanţ de 8 ochiuri, se repeta de la *. Se încheie cu lanţ de 8 ochiuri ce se prinde cu ochi alunecat în primul ochi de la începutul R.4.


R.5. 1 ochi alunecat, *11 picioruşe simple, (primul pic. în al doilea spaţiu liber din R anterior), lanţ 4 ochiuri prins în centrul lanţului din R. anterior cu pic. înalt, 3 ochiuri despărţitoare, 1 pic înalt prins în acelaşi loc, lanţ de 4 pic. simple, se repeta de la *, se încheie cu lanţ de 4 ochiuri, prins în primul spaţiu de la începutul R5.R6. 1 ochi de lanţ,  2 ochiuri alunecate, *7 pic simple,* 4 ochi de lanţ, 5 pic înalte despărţite de câte 2 ochi de lanţ,în spaţiul format de cele 2 pic.înalte din R ant, lanţ de 4 ochiuri, prins în al treilea pic.simplu din R anterior, se repeta de la *, se încheie cu lanţ de 4 ochiuri prins cu pic. alunecat în primul pic. de la începutul R6.


R.7  2 pic alunecate, 1 ochi de lanţ, *3 pic.simple, lanţ de 4 ochiuri prins cu pic.înalt în primul pic.înalt din rândul anterior, 4 pic înalte în primul spaţiu liber, 4 pic înalte în al 2-lea spaţiu liber, 4 pic.înalte în al 3-lea spaţiu liber, 5 pic înalte în al 4-lea spaţiu liber si 1 pic.înalt în ultimul pic înalt din rândul anterior. 4 ochiuri de lanţ, Se repeta de la *.Se încheie cu  pic.alunecat în primul pic.simplu de la începutul R7.


R.8. 7 ochiuri alunecate (cele 2 pic.simple cele 4 ochiuri de lanţ si primul pic.înalt) se vor croşeta *7 casete formate din 8 pic înalte conform foto alăturată, lanţ de 4 ochiuri ce se prinde de primul pic.înalt din cele 18. Se repetă de la *. Se încheie cu lanţ de 3 ochiuri prins de al treilea ochi de la începutul R8.

R.9. Se începe cu 3 ochiuri de lanţ, conform foto alăturat, vor rezulta 13 spaţii libere sub formă de triunghiuri în dreptul celor 7 casete din rândul anterior. Lanţ de 3 ochiuri prins în mijlocul lanţului de 3 ochiuri din rândul anterior, lanţ de 3 ochiuri prins cu pic. înalt în pic.înalt de la prima casetă din cele 7. Se repetă cu cele 13 spaţii libere. Se încheie cu lanţ de 3 ochiuri prins în primul pic.înalt de la începutul rândului 9. R.10  Lanţ de 3 ochiuri, 2 ochiuri înalte în primul spaţiu liber,* 1  pic. alunecat în urm. ochi, 3 pic. înalte în următorul spaţiu liber, se va repeta în toate spaţiile libere de la *(spaţiile libere formate de lanţ de 3 ochiuri). de jur împrejurul dantelei. Se va închide cu ochi alunecat în primul pic. de la începutul R.10.
Pe lanţul de bază al dantelei (cele 192 ochiuri) se vor lucra 192 picioruse simple.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu