4 ouă
15 linguri zahăr
15 linguri făină
15 linguri ulei
15 linguri cu lapte
18 linguri făină
1 linguriţă praf de copt
un plic zahăr vanilat
coajă rasă de lămâie
un praf de sare
Pentru umplutură: 16 mere potrivite, se curăţă şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari, se stropesc cu zeama de la o lămâie, 4 linguri cu zahăr şi 1 sau 2 linguriţe de scorţişoară.
Aluatul:
Ouălele întregi se freacă cu un praf de sare, se adaugă zahărul şi se freacă până se obţine o cremă spumoasă, Se adaugă uleiul, laptele şi făina amestecată cu praful de copt. Se obţine un aluat ca pentru chec sau pandişpan.
În tava tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei se toarnă jumătate din aluat, apoi se pun merele amestecate cu 4 linguri de zahăr şi 1 sau 2 linguriţe de scorţişoară. Se nivelează şi se pune restul de aluat. Se poate lasă fără a se nivela, aluatul va pătrunde printre merele rase.
Se introduce în cuptorul încălzit în prealabil. se coace timp de 30 - 35 minute (în cuptorul meu). Se încearcă cu o scobitoare dacă este coaptă. Se scoate, se pudrează cu zahăr farin. Se taie după ce sa răcit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu