Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

vineri, 14 noiembrie 2014

Feston pentru mileuri -un model simplu şi uşor - "picior de pui".

Modelul de feston poate fi aplicat la mileuri, feţe de masă, şervete şi şerveţele de masă.
De asemenea cu acest feston se pot garnisi  şi alte obiecte vestimentare ca: eşarfe, baticuri, şaluri.


Eu l-am folosit pentru bordarea unei feţe de masa de dimensiune 1/1 m. Materialul din care am confecţionat faţa de masă este etamină.
Înainte de a începe croşetarea festonului materialul trebuie măsurat la dimensiunile dorite şi se vor face tivuri. Tivurile pentru acest feston croşetat trebuie să fie înguste de 0,5 cm. Se face o primă îndoitură de 0,5 cm şi apoi se întoarce tivul încă odată cu 0,5 cm, însăilând tivul obţinut de jur împrejur şi formând colţurile exact. Pe acest tiv se croşetează modelul.
Pentru executarea festonului se întrebuinţează una sau două dintre culorile folosite  la broderia care se execută pe faţa de masă.
Punctul croşetat este format de un grup de trei picioruşe, unite într-un singur punct în partea de sus, picioruşul din mijloc fiind mai lung, iar celelalte, de o parte şi de alta fiind de mărimea tivului. Aceste grupuri de trei picioruşe sune distanţate în mod regulat prin lănţişoare de câte 3 ochiuri de lanţ. Lucrând  pe un material ca etamina sau pânză de casă, putem foarte uşor să numărăm firele şi în acest fel vom putea păstra distanţa în mod regulat.






Am folosit etamina  (vezi fotografia alătaturată) de culoare crem, aţa Anchor de 20 mm şi croşetă de 1.05 mm. Acest model de feston se mai numeşte "picior de pui".
Faţa de masă poate fi îmbogăţită şi cu o dantelă croşetată sau bordură care poate fi lucrată pe baza festonului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu