Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

marți, 4 noiembrie 2014

Mileu croșetat cu patru flori

Prezint un model de mileu care poate fi utilizat ca element component al unor modele mai mari.




Lucrul se începe cu un lănțișor din 29 de ochiuri de lanț.
Pentru rândul 1 ne întoarcem și lucrăm 8 piciorușe lungi despărțite de câte 2 ochiuri de lanț. Pentru primul picioruș lung introducem croșeta în al 8-lea ochi de lanț numărând înapoi pe lanțul lucrat. Pentru celelalte piciorușe lungi introducem croșeta mereu în cel de al 3-lea ochi de lanț și vom avea ultimul picioruș la capătul lanțului.
Rândul 2 îl începem cu 5 ochiuri de lanț și continuăm cu 8 piciorușe lungi despărțite prin 2 ochiuri de lanț, la fel ca la rândul anterior. Avem grijă ca fiecare picioruș să fie în dreptul unui picioruș de la rândul anterior. Modelul este în formă de plasă pătrată cu 8 ochiuri pe latură.
Rândurile 3,4,5,6,7,8 și 9 le lucrăm la fel ca rândul 2.
Rândul 10 este primul rând pe care îl vom lucra pe întregul contur al pătratului. Suntem cu croșeta într-un colț al pătratului și lucrăm astfel:
3 ochiuri de lanț, 2 piciorușe lungi introducând croșeta pe sub brida ochiului plasei, #  1 picioruș lung în dreptul piciorușului plasei, 2 piciorușe lungi introducând croșeta pe sub brida ochiului plasei,  1 picioruș lung în dreptul piciorușului plasei, 2 piciorușe lungi introducând croșeta pe sub brida ochiului plasei, 1 picioruș lung în dreptul piciorușului plasei, 12 ochiuri de lanț, 1 picioruș lung lucrat în dreptul celui de-al doilea picioruș al plasei (sărim astfel 2 ochiuri ale plasei), 2 piciorușe lungi introducând croșeta pe sub brida ochiului plasei, 1 picioruș lung în dreptul piciorușului plasei, 2 piciorușe lungi introducând croșeta pe sub brida ochiului plasei, 1 picioruș lung în dreptul piciorușului plasei, 5 piciorușe lung introducând croșeta pe sub brida ochiului din colțul plasei. #  Trecem pe cealaltă latură a plasei și lucrăm toată secvența dintre semnele # de la # și apoi repeăm și pe următoarele laturi. La ultima latură vom lucra la sfârșit numai 2 piciorușe lungi în locul celor 5.
Rândul 11 este rândul la care vom lucra florile. Vom lucra pe fiecare latură câte 5 grupe de câte 3 piciorușe super-lungi despărțite prin lănțișoare de câte 12 ochiuri: Aceste grupe de piciorușe le lucrăm trecând croșeta pe sub lănțișorul 12 ochiuri de la rândul anterior. Pentru piciorușul super-lung punem pe croșetă 6 jeteuri (bucle) de ață. După ce am lucrat o floare, lucrăm un picioruș scurt în dreptul piciorului care reprezintă colțul pătratului de la rândul anterior (al 3-lea din grupa de 5 piciorușe care sunt în colț), apoi începem piciorușele lungi de la floarea următoare.
Rândul 12. 2 ochi de lanț și # 3 piciorușe scurte care se scad toate / procedăm astfel: avem o buclă pe croșetă, apoi introducem croșeta prin ochiul piciorușului de la rândul anterior și tragem firul de ață și lucrăm ochiul acum avem pe croșetă 2 bucle, tragem din nou firul prin ochiul următor de jos și lucrăm un ochi și încă o dată tragem firul de ață prin ochiul de jos și lucrăm un ochi, avem acum 4 bucle pe croșetă care le lucrăm toate odată, continuăm cu lucrul petalei cu piciorușe lucrate pe sub lănțișorul de 12 ochiuri de la rândul anterior, astfel: 2 piciorușe scurte, 3 piciorușe lungi, 4 piciorușe lungi-duble, 3 piciorușe lungi, 2 piciorușe scurte. În continuare , între petale, 3 piciorușe scurte care se scad împreună. Lucrăm la fel celelalte 3 petale #. Repetăm modul de lucru dintre semnele # pentru florile umătoare.
Rândul 13. tot conturul mileului se lucrează în piciorușe scurte. Avem grujă să lucrăm picouri din 4 ochi de lanț la mijlocul fiecărei petale.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu