Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

marți, 13 noiembrie 2018

POUCH - SUPORT PENTRU TELEFONUL MOBIL- DIN MACRAME CU NODURI


Macrame este arta de a face noduri. Macrame este un cuvânt de origine franceză care înseamnă arta de  a face o lucrare cu noduri, care la rândul său derivă din cuvântul turcesc makrome. Acesta își are originea în cuvântul persan miqramah (dantela groasă din noduri) cu același înţeles. Acestă artă este foarte veche deoarece se folosesc numai mâinile pentru a o executa. Perşii și asirienii (2000 îHr) au folosit acestă artă cu multă îndemânare. Mai târziu arabii au adus-o în Europa și mai târziu europenii în America, unde caraibienii au folosit acestă tehnică pentru confecționarea hamacelor, tipice acestui popor.

Macrameul are la bază mai multe noduri, printre care nodul plat, nodul dublu, jumătate dublă etc. creând împletituri pentru coșuri, poșete, suporturi de agățat ghivecele cu flori, lămpi și abajururi, perdele, peretare și bijuterii.
In anul 1882 a apărut Cartea Macrame Lece a lui Sylvia (pseudonim) și o reeditare în 2015 de către Creative Media Partners.
In macrameul actual se folosesc peste 50 de noduri. Materialele folosite sunt firele de bumbac, subțiri sau groase, de cânepa și in, de mătase sau sinectice. Grosimea firului se alege în funcție de obiectul ales și modelul pe care dorim să-l împletim.
Pentru peretare sau alte decorațiuni se folosesc baghete din lemn sau metal, diferite mărimi și forme, în funcție de modelul ales.
Pentru bijuterii, coliere, brățări, cercei și inele, se folosesc fire foarte subțiri și un Board pe care se lucrează bijuteria.


 Eu a să vă arăt unul din obiectele lucrate de curând și anume un suport pentru telefonul mobil. Este foarte practic pentru plimbările scurte în parc sau oraș. Un obiect  util întrucât pe lângă telefonul mobil intră bani și diferite acte.

Pentru executarea acestui suport pentru telefonul mobil am folosit fir pentru macrame sintetic, grosimea 2 mm. Cantitatea este de 100 g.



Un comentariu: