Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

joi, 27 noiembrie 2014

Decupajul - Tehnica şerveţelului


 Tehnica decupajului este o artă veche, ce aparţine chinezilor. De-a lungul timpului s-a răspândit în întreaga lume,  fiecare punându-şi amprenta asupra acestei tehnici şi creând stiluri personale.



Cu ajutorul unui şerveţel sau hârtie de orez, aplicate pe diverse obiecte ca: ceramică, sticlă, cutii de lemn sau carton, poţi obţine diverse obiecte ce îţi înfrumuseţează casa.

Cu multă imaginaţie,  răbdare şi având materialele necesare poţi petrece căteva ore plăcute, departe de lumea dezlanţuită.
Obiectele drăguţe,  ornamentate prin această tehnică, le poţi oferi de sărbători,  rudelor, prietenilor sau altor persoane dragi. De exemplu: o farfurie de ceramică, o cutie  de carton pentru cadouri, un tocător de lemn, înfrumuseţate prin această tehnică, sunt cadouri frumoase pentru sărbători. Aceste obiecte vor căpăta ceva din personalitatea celui care le lucrează.

Materialele necesare pentru cea mai simplă lucrare de decupaj sunt:
O pensulă lată  sintetică,
serveţelul cu modelul preferat,
un borcanel ce conţine grund alb,
un set  cu lac adeziv decupaj şi lac final lucios (vernish)

obiectul pentru decorat.
 Eu am decorat clopoţei.

Etape de lucru:

Se curaţă  obiectul de praf, se aplică un start subţire de grund alb. Se pregăteşte şerveţelul, decupând partea care ne place, se desprinde prima parte imprimată de celelalte două (care nu se folosesc).
Se  aplică un start de lac adeziv, se lasă câteva secunde după care se  aplică bucăţile de şerveţel alese, având grijă să nu se rupă. Presăm încet cu degetele ca să nu facă mici cute.

Aplicăm cu pensula lacul lucios (vernish) din centru înspre margine. În acest mod serveţelul este bine izolat şi protejat.

Clopoţel de ceramică decorat in tehnica serveăelului
Spor la lucru !!!




Clopoţel

Clopoţei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu