Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

luni, 2 iunie 2014

Guler croşetat 2 (crochet collar)

Un alt model de guler foarte potrivit pentru a lumina o rochie sau o bluză. aţa este bobin de bumbac (românesc) grosime 10 şi croşeta nr. 2.
Voi prezenta acest model de guler lucrat tot pentru nepoata mea (o fetiţă de 6 ani). Deşi fotografiile nu sunt reuşite, sper să se înţeleagă modul de lucru.
Pentru începerea lucrului am folosit acelaşi mod de lucru ca la modelul anterior şi am lucrat un şnur cu 35 de zale formate din 3 ochiuri de lanţ şi un picioruş lung, aşa cum am descris în Guler croşetat .
La rândul următor, în fiecare za de lanţ se lucrează 4 picioruşe lungi.



  
La rândul 3 începem cu 3 ochiuri de lanţ, "1 picioruş lung, 2 ochi de lanţ, 1 picioruş lung" - ambele picioruşe le lucrăm în spaţiul dintre primul şi al doilea picioruş de la rândul anterior. Apoi sărim un spaţiu şi repetăm la cel de-al treilea spaţiu...până la capăt...(

Rândul 4, îl începem tot cu 3 ochiuri de lanţ şi continuăm astfel. totate picioruşele le vom lucra în ochiurile de lanţ de la rândul anterior . În primul ochi de lanţ lucrăm "2 picioruşe lungi, 1 ochi de lanţ, 2 picioruşe lungi". La cel de al doilea ochi de lanţ lucrăm "1 picioruş lung" . Repetăm până la capăt.
Rândul 5. Începem cu 3 ochiuri de lanţ şi continuăm astfel: " În primul ochi de lanţ lucrăm "2 picioruşe lungi, 1 ochi de lanţ, 2 picioruşe lungi". La cel de al doilea ochi de lanţ lucrăm "1 picioruş scurt".







Rândul 6. Începem astfel:  în dreptul primului ochi de lanţ de la rândul anterior "1 ochi de lanţ, 2 picioruşe lungi, 1 ochi de lanţ, 2 picioruşe lungi, 1 ochi de lanţ". În dreptul picioruşului scurt de la rândul anterior lucrăm mereu "1 picioruş scurt". Apoi repetăm.

Rândul 7 . În dreptul primului ochi de lanţ din mijlocul modelului de la rândul anterior lucrăm "10 picioruşe lungi". În dreptul picioruşului scurt de la rândul anterior lucrăm mereu "1 picioruş scurt". Apoi repetăm.

Rândul 8 . Acest rând va contura marginea  ondulată a modelului. Se lucrează un rând de picioruşe scurte.




Dimensiunile gulerului  sunt:  lăţime de 5 cm şi diametrul interior de 12,5 cm. 















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu