- 3 - 4 kg fasole verde
- 1 - 2 l suc de roşii proaspăt preparat
Se spală fasolea în mai multe ape reci, se curăţă de capete şi ațe. Se pune apa la fiert într-o oală mai mare. Se fierbe până când fasolea se înmoaie şi devine flexibilă. Se scurge de apă, se lasă să se răcorească şi se așează în borcane spălate şi bine șterse. Peste fasole se toarnă sucul de roşii proaspăt preparat. Se pun capacele, se înfășoară fiecare borcan în fășii de ziar şi se așează unul lângă altul, într-o cratiţă mai mare, care are fundul acoperit cu ziare. Se toarnă apă aproximativ 2/3 din borcan. Se pune un capac sau ziare deasupra şi se pun la fiert. Vor fierbe 1 oră, din momentul în care apa începe să clocotească.
Se lasă să se răcească în vasul în care au fiert, până a doua zi. Se scot borcanele, se șterg, se etichetează şi se depozitează în cămară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu