Perioada legumelor proaspete, dătătoare de vitamine, energie, in concluzie de sănătate.
Varza albă, se folosește în tratarea unor afecțiuni : de exemplu tratarea tusei - suc de varză cu miere;
- dureri de ficat:varză crudă sub formă de cataplasme.
Varza conține Vitamina A, ce hrănește țesuturile şi întârzie îmbătrânirea.
Ingrediente::
O varză de mărime mijlocie, 2 cepe, un morcov, 1 păstârnac, un pătrunjel, 1 ardei capia, 2 linguri de orez, 3 - 4 linguri ulei, 2nl apă. 1 l borș, sare, smântână, o legătura de mărar.
Eu am folosit untură de curcan în loc de ulei.
Se curăţă varza, se spală şi se taie în fâsâi. Ceapa, morcovii, ardeiul, pătrunjelul şi păstarnacul se curăţă, se spală și se toacă mărunt. Într-o oală se pune apa la fiert, când apa clocotește se adaugă varza şi zarzavatul. Când au fiert pe jumătate se adaugă orezul spălat şi curățat de impurităţi. Se continuă fierberea şi se adaugă cozile de mărar tocate mărunt, care dau o aromă deosebită. Când orezul şi zarzavaturile sunt fierte se adaugă borșul şi se potrivește de sare după gust. Se lasă să de într-un clocot, se adaugă smântâna frecată cu o lingură de apă, se continuă fierberea (2 - 3 clocote) şi la sfârșit se adaugă mărarul tocat mărunt.
Se servește fierbinte cu ardei iute proaspăt sau murat.
Poftă bună!!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu