1 kg cozi de vită
o linguriţă sare
1 - 2 morcovi
1 păstârnac
1 pătrunjel
1 ţelină mică
2 cepe
un ardei gras
1 - 2 cartofi
2 roşii, 1 lingură bulion
fidea sau tăiţei
1 litru borş
verdeaţă
Se spală bine carnea şi se pune la fiet în apă rece în care se adaugă o linguriţă cu sare. Se spumuieşte şi se lasă să fiarbă 1 - 1/2 ore. Când este aproape fiartă se adaugă rădăcinoasele tocate mărunt. După 10 minute punem cartoful tăiat cubuleţe. Lăsăm să fiarbă 10 minute şi adaugăm ardeiul tăiat fideluţă , cozile de leuştean şi ţelină tocate mărunt. Când sunt toate fierte, adaugăm tăiţei sau fidea. După 10 - 15 minute se adaugă borşul fiert în prealabil. Lasăm să dea într-un clocot. Se potriveşte de sare şi acreală. Se adaugă verdeaţa tocată mărunt, se stinge focul şi se pune capacul.
Se serveşte fierbinte cu ardei iute verde sau murat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu