Aluatul: 450 g făină, 350 g zahăr, 6 ouă, 24 linguri ulei, 2 pacheţele zahăr vanilat, 1 linguriţă rasă de bicarbonat;
Umplutura: 1 kg mere, 1/2ceaşcă zahăr, 2 linguri unt, 1 linguriţă rasă scorţişoară.
Se amestecă bine toate ingredientele. Făina se adaugă la sfârşit. Aluatul obţinut se bate bine cu lingura. Se toarnă jumătate din compoziţie într-o tavă unsă cu ulei sau unt (se poate pune hârtie de copt). Merele curăţate de coajă se taie felioare subţiri, se amestecă cu zahărul, untul şi scorţişoara şi se presară peste aluat.
Deasupra se pune restul de aluat cu lingura şi se presară cu nuci tocate.
Se coace la foc slab aproximativ o oră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu