Ingrediente:
pentru sosul bechamel:
700 ml lapte, 70 g făină, 70 g unt, sare, piper, 1- 2 foi dafin, nucşoară şi cimbru.
Pentru budincă:
400 g paste Penne
200 g şuncă bacon,tăiată feliuţe
250 g brânză telemea de vacă şi caşcaval (rase)
1 cutie ciuperci feliate sau întregi champignon
8 - 10 roşii Cherry
1 ceapă mai măricică tocată mărunt
1 legătură ceapă verde tocată mărunt
1 legătură pătrunjel verde tocat mărunt
sare, piper,
Mod de preparare:
Se prepară sosul beschamel: se topeşte untul într-un vas mai înalt, se toarnă făină şi se amestecă să se incorporeze toată în unt. Se ia vasul de pe foc şi turnăm jumătate din cantitatea de lapte, amestecând bine să se dizolve făina, având grijă să nu facă cololoaşe. Turnăm şi restul de lapte, amestecând continuu. Se pune foaia de dafin. Continuăm fierberea până se îngoaşe ca o smântână mai groasă. Când este destul de bine făcut sosul adăugăm jumătate din caşcaval şi brânză, aromele şi potrivim de sare.
În timp ce pastele fierb, întru-o tigaie se căleşte ceapa, şunca şi ciupercile. Se adaugă sare, piper şi verdeaţa. După ce s-au călit bine, se toarnă în sosul bechamel. Pastele se scurg bine şi se amestecă cu sosul.Se mai tine vasul pe foc 2-3 minute.
Într-un vas termoizolant uns cu puţin unt se toarnă toată compoziţia, se pun roşiile, caşcavalul şi brânza rasă. Se introduce vasul în cuptorul încins şi se coace 20 de minute.
Se serveşte caldă cu salată, rucola sau salată chinezească.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu