Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

vineri, 22 mai 2015

Pătrat croşetat cu patru inimi

Un model uşor de croşetat ce poate fi folosit pentru croşetarea unei feţe de masă, mileu sau perne decorative. De asemenea poate fi aplicat pe diferite obiecte vestimentare sau accesorii.

Se începe cu un inel croşetat din 12 ochiuri ce se închide prin ochi alunecat.
R1. Se vor croşeta 4 grupuri de câte 6 picioruşe lungi despărţite câte 2 ochiuri de lănţişor. Se începe cu 3 ochiuri de lănţişor, 5 picioruşe lungi, 2 ochiuri de lănţişor, 6 picioruşe lungi, 2 ochi de lanţ.s.a.m.d. se încheie cu ochi alunecat prins în al treilea ochi de la începutul rândului. vezi fig.1.







 R2. 3 ochiuri de lănţişor,1 pic.lung prins în  baza primului  ochi din cele trei de la început, 1 pic.lung, 2 pic.lungi în acelaşi ochi din rândul anterior, 2 pic.lungi în următorul spaţiu din rândul anterior, 1 pic.lung, 2 pic lungi în acelaşi loc din rândul ant. Vom avea 10 pic.lungi despărţite de câte 3 ochi de lanţ. Vom lucra acelaşi nr. de picioruşe în următoarele grupe din rândul anterior. Se încheie cu pic.alunecat în al treilea ochi de la începutul rândului 2. Vezi fig.2.
                                    





R3. 3 ochiuri de lanţ, 1 pic lung prins la baza primului ochi de lanţ, 3 pic.lungi în urm. spaţiu din rândul ant. 2 pic.lungi între picioruşele 4 şi 5 din rând.anterior, 4 pic.lungi în spaţiile urm. din rândul ant. 2 pic.lungi între pic.9 şi 10 din rând ant. Vom avea 13 picioruşe lungi. Aceste picioruse se vor lucra pe fiecare grupă de cîte 10 picioruse din rândul anterior şi vor fi despărţite de: lanţişor de 11 ochiuri, primele 7 ochiuri se prind în al 4-lea ochi de pe acelaşi lănţişor formandu-se o buclă, 3 ochi de lanţ ce se prinde în al 3-lea ochi din primul picioruş al  grupului următor. Vezi fig.3.




R.4. 2 ochi de lanţ, 1 pic. lung, 3 pic. duble, 1 pic.lung. 2 pic.simple (între pic.6 şi 7 din rând 3), 1 pic.lung, 3 pic.duble, 1 pic.lung. 1 pic.simplu, se formează inimioara, lănţişor de 5 ochiuri, prins cu pic. lung în bucla formată în R3, 3 ochiuri de lanţ, 1 pic.dublu, tot în buclă, 3 ochi de lanţ,1 pic.lung tot în buclă, 3 ochi de lanţ, 1 pic.lung.(vor rezulta 4 arcade mici), lănţişor de 5 ochiuri prins cu pic.alunecat în primul pic.al grupului următor. Se  repetă  pâna la capătul rândului.


                                                                                      



R.5 Se lucrează 4 pic.alunecate (până la al doilea pic.dublu din rîndul anterior), #lanţ de 10 ochiuri ce se prinde în mijlocul celor 3 pic.duble din R4, lanţ de 8 ochiuri, prins în  arcada mică din R.4 cu pic lung mărit neterminate, 3 picioruse lungi mărite  neterminate, ce se vor scădea odată ( se formează o bobiţă) lănţişor de 5 ochiuri, 4 pic lungi mărite neterminate scăzute odată, lănţişor de 11 ochiuri, primele 7 se prind cu ochi alunecat, în al 4-lea ochi de pe acelaşi lanţ, se formează o buclă, 3 ochiuri de lanţ, 4 pic lungi neterminate scăzute odată, lanţ de  8 ochiuri ce se prinde în mijlocul celor 3 pic.duble din R4. Se continuă de la # pană la capătul rândului, Vezi fig.5.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu