Un preparat uşor de pregătit:
400 g paste "Linguine" (un pachet)
400 g brânză
4 ouă
25 g unt
25 g pesmet
Preparare:
Ouăle se spală şi se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Pastele se introduc în apă clocotită cu sare; se fierb 8 minute, se lasă să se răcească în apă cca.15 minute, apoi se trec sub jet de apă rece, prin strecurătoare. Brânza se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari, se amestecă cu pastele şi gălbenuşurile. Compoziţia obţinută se amestecă uşor cu albuşurile bătute spumă. Se aşează într-un vas termoizolant uns cu unt şi tapetat cu pesmetul cernut. În vasul în care am avut compoziţia se bate un ou cu 1 - 2 linguri smântână pe care îl întindem desupra budincii, apoi se gratinează în cuptor 20 minute.
După gratinare budinca se răceste puţin, se porţionează, servindu-se caldă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu