Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

joi, 14 ianuarie 2016

Burtă de crap la cuptor pe pat de legume

Pentru masa de Anul Nou, printre  multele mâncăruri gătite a fost şi nelispsitul peşte.. Nu un peşte sofisticat, ci unul autohton şi anume un crap de Dunăre. Peştele procurat din Obor, un crap masiv ce arăta ca un monstru. După ce l-am curăţat şi spălat, l-am porţionat în trei. Capul, trunchiul şi coada. Capul îl voi folosi pentru a prepara o ciorbă, coada să mă mai gândesc. 
Trunchiul se despica pe lângă şira spinării, se spăla, se şterge surplusul de apă cu prosop de hârtie. Se sărează pe afară şi înăuntru şi se lasă să stea 10 - 15 minute.
Se taie rondele 2 morcovi potriviţi, 2 - 3 cartofi se feliază, 2 cepe tăiate în felii subţiri, ardei gras tăiat rondele ( 3 culori: roşu, galben şi verde), o ţelină tăiată julien.
O parte din  mirodenii se turnă peste legume şi se amestecă să se îmbrace toate cu minunatele arome, iar restul peste peşte. În tava unsă cu 3 linguri de ulei de măsline, se pun legumele formând un pat, deasupra  cele 2 bucăţi de peşte.
Se adăugă un pahar de suc de roşii şi unul de vin alb, 2 foi de dafin şi 3 - 4 căţei de usturoi întregi (necurăţaţi). Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ o oră. Se unge din când în când cu sosul din tavă. 
Înainte de a servi se scoate usturoiul.




 Poftă bună !!!!








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu