Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

marți, 24 noiembrie 2015

Rozetă croşetată




Rozeta croşetată pe care o voi prezenta este un model foarte uşor şi delicat ce poate fi folosită pentru a lucra feţe de masă, mileuri, borduri.

Se pot lucra şi diferite obiecte vestimentare, (veste, bluze), decorative sau accesorii.


Se începe pe un inel croşetat din 12 ochiuri de lanţ.




R.1 Se croşetează 24 picioruşe simple.











R.2  Lanţ de 6  ochiuri, 3 picioruşe triple în următoarele pic.simple din R.1 ce se vor scade odată. lanţ de *7 ochiuri, 4 pic.triple scăzute odată, se repetă de la *



.





R.3.  se vor croseta 34 de arcade mici de jur împrejur, formate din 3 ochiuri de lanţ. Arcadele mici vor fi lucrate: câte 4 pe fiecare lanţ de 7 ochiuri din R.2 ( a 4-a arcadă se prinde cu pic.simplu în ochiul prin care s-au scazut cele 4 pic.triple din R.2.  Se încheie cu ochi alunecat şi încă 2 ochiuri alunecate în primele 2 ochiuri ale primei arcade.






R.4 se continuă cu 34 de arcade mici  formate din 3 ochiuri, de jur împrejur. Se încheie cu ochi alunecat, 2 ochiuri alunecate în primele 2 ochiuri de la prima arcadă.





R.5  se continuă cu 34 de arcade mici formate din 3 ochiuri, de jur împrejur. Se încheie cu ochi alunecat, 2 ochiuri alunecate în primele 2 ochiuri de la prima arcadă.







R.6 Se continuă cu 34 de arcade mici formate din 3 ochiuri de lanţ

de jur împrejur. Se încheie cu ochi alunecat, 2 ochiuri aluncate.










R.7. Se continuă cu 34 de arcade mici formate din 3 ochiuri  de jur împrejur, se încheie cu ochi de alunecat, 2 ochiuri alunecate.






R.8  Se continuă cu* 4 arcade formate din lanţ din 5 ochiuri, în dreptul arcadelor din R.anterior, lanţ de 3 ochiuri, 3 pic.duble, ce se scad odată,  se sare peste urm. arcadă din R.ant., lanţ de 5 ochiuri, 4 pic.duble scăzute odată, un picou din 4 ochiuri, prinse în acelaşi loc, lanţ de 5 ochiuri, 3 pic.duble scăzute odată, prinse în acelaşi loc. se repeta de la*.Se vor forma cele 4 colţuri ale modelului.

Asamblarea rozetelor se poate face îmbinând rozetelor cu acul sau croşeta.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu