pregătit o tartă cu zmeure, ce a fost foarte apreciată de ai mei.
Mini tarte |
Aluatul de tartă: Vezi Tartă cu piersici
Crema de zmeură
Ingrediente:
4 ouă, 4 foi de gelatină, 500ml lapte, 500 g zmeură, (căpşuni):
Se fierbe laptele cu zahărul şi când este călduţ se toarnă treptat peste galbenuşurile frecate cu puţină sare, amestecând continuu. Se aşează vasul pe foc şi se fierbe până ce compoziţia se leagă. Când este destul de bine legată se adaugă gelatina care a fost dizolvată în apă călduţă, se amestecă să se omogenizeze şi se ia vasul de pe foc.
Murele spălate şi scurse, se zdrobesc bine şi când crema sa răcit se amestecă împreună. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare şi o linguriţă de zeamă de lămâie până se întăresc şi se amestecă împreună. Crema se toarnă peste tarta coaptă şi se pune la rece pentru 3 ore.
Se ornează cu fructele folosite la cremă şi se poate glasa cu gelatină Tort-Gelee roşu de la Dr.Oetker.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu