Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

duminică, 15 martie 2015

Prăjitură bezea

O prăjitură delicioasă pentru duminica în familie.
Ingredientele de bază, albuşurile le-am strâns întru-cât în săptămana ce a trecut am preparat bucate pentru care nu am folosit albuşurile de la ouă.
Este uşor de preparat şi va fi apreciată de familie şi invitaţi.


Pentru aluat:
6 albuşuri, o cană făină ( 200 g), o cană  zahăr,( 300 g), un plic nucă de cocos, 7 linguri ulei, un plic de zahăr vanilat, un praf de sare, o linguriţă esenţă de rom, un  borcan compot de caise sau alte fructe.

Pentru bezea:

6 albuşuri, 12 linguri zahăr, un praf de sare, o linguriţă esenţă rom ( se pot folosi 3 albuşuri şi 6 linguri de zahăr).

4 - 5 linguri fulgi de migdale,
4 - 5 linguri alune, nuci sau fistic tocate mărunt.Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare. Când s-au întărit se adaugă treptat zahărul şi zahărul vanilat. Se picură esenţa de rom care va grăbi topirea zahărului.
Se toarnă uleiul în fir subţire. Se bate bine, să fie tare, să nu cadă din vas. Se adaugă făina şi nuca de cocos, treptat, amestecând din jos în sus cu o spatulă. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se întinde uniform aluatul, se pun fructele scurse de zeamă. Se introduce în cuptorul încălzit şi se coace 20 de minute
Adăugați o legendă

Între timp se bat albuşurile pentru bezea cu zahărul, sare şi esenţa se rom. Se face o bezea tare.


Se scoate tava din cuptor, se întinde uniform bezeaua şi deasupra se presară fulgii de migdale, nucile sau fisticul.
Se mai coace încă 20 de minute. Se taie rece sau călduţă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu