Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

miercuri, 11 martie 2015

Floare croşetată cu 12 petale



Este o floare ce poate fi croşetată într-una, două sau mai multe culori .
Este un model de floare ce poate fi folosit în mai multe moduri şi după plăcerea dvs.
Adăugați o legendă










Se va începe pe un inel de 7 ochiuri ce se închide cu picioruş orb;
R1. 1 ochi de lănţişor, 12 picioruşe simple, se închide cu 1 picioruş orb;
R2. 1 ochi de lănţişor, în fiecare picioruş din rândul anterior se vor lucra 2 picioruşe simple, În total vom avea 24 picioruşe simple, Se închide rândul cu picioruş orb;
R3.  lanţ de 12 ochiuri ce se va prinde în al doilea picioruş  din rândul anterior cu un picioruş înalt cvatruplu (cu 4 jeteuri).În concluzie se vor lucra 12 picioruse înalte cvatruple despărţite de lanţişoare de 6 ochiuri având un spaţiu între ele un picioruş din randul anterior.vezi fig 1.
Vor rezulta cele 12 petale..Petalele se vor lucra independent putând alterna culorile.

Voi explică modul de lucru a petalei albe şi a petalei bicolore, întrucît explicaţia este valabilă şi pentru următoarele petale.

Patala albă
Prima petală se începe pe lanţul de 6 ochiuri: se croşetează 9 picioruşe simple, iar pe piciorul cvatruplu se croşetează 8 picioruşe simple, ce se vor fixa în spaţiul liber din rândul anterior  ( baza inelului, cel care despate picoruşele cvatruple) cu un picioruş simplu. Vor rezulta 18 picioruşe simple de jur împrejurul petalei.
Se întoarce lucrul, se croşetează pe primele 9 picioruşe din rândul anterior:
1 ochi de lănţişor
1 picioruş simplu,în al doilea picioruş din rândul anterior,
1 picioruş mare,
1 picioruş înalt,
2 picioruşe înalte în acelaşi picioruş din rândul anterior,
2 picioruşe înalte duble în acelaşi picioruş din rândul anterior,
2 picioruşe înalte duble în acelaşi loc,
2 picioruşe înalte triple în acelaşi loc
Pe următoarele 9 picioruşe din rândul anterior se vor lucra:
2 picioruşe înalte triple în acelaşi loc,
2 picioruşe înalte cvatruple în acelaşi loc
1 picioruş înalt cvatruplu şi 1 picioruş înalt chintruplu lucrate în acelaşi loc.( rămân  6 picioruşe simple) se întoarce lucrul:
se vor croşeta  1 ochi de lănţişor, şi din al doilea ochi din rândul anterior, picioruşe simple în dreptul picioruşelor din rândul anterior, vor rezulta 18 picioruşe simple, se încheie cu picioruş simplu în picioruşul de bază, şi 1 picioruş în piciorul din baza inelului. Se întoarce lucrul şi se croşetează: 1 ochi de lanţ. şi din al doilea ochi , se continua cu picioruşe simple în dreptul celor din rândul anterior, vor rezulta 18 picioruşe simple, 2 picioruşe simplu în primul ochi al piciorului chintruplu, vom avea 20 de picoruşe simple,  în continuare pe bareta  picioruşului chintruplu se croşetează 8 picioruşe simple ce se prind cu picioruş orb la baza celor 6 picioruşe rămase libere din rândul anterior.


Se schimba culoarea aţei de croşetat.
Petala roz

Pe lanţul de 6 ochiuri  se croşetează 8 picioruşe simple, pe bareta piciorului cvatruplu se vor croşeta 6 picioruşe simple prinse cu 1 picioruş simplu în ochiul despărţitor de pe inel (din baza, spaţiul liber) vor rezulta 15 picioruşe simple, se întoarce lucrul şi se croşetează:
1 ochi de lanţ
1 picioruş simplu,
1 picioruş mare,
1 picioruş înalt
2 picioruşe înalte în acelaşi loc,
2 picioruşe înalte duble în acelaţi loc,
2 picioruşe înalte duble în acelaţi loc
vom acea pe această baretă 10 picioruşe
 Pe următoarea baretă se croşetează:
2 picioruşe înalte triple în acelaţi loc,
2 picioruşe înalte triple în acelaşi loc
Vom avea în total 14 picioruşe, ramân libere 6 picioruşe simple. Se întoarce lucrul şi se lucrează: 1 ochi de lanţ, apoi 14 picioruşe simple, ce se prind la baza ochiului din rândul anterior cu picioruş simplu, 1 picioruş orb in picioruşul liber de pe inel ca mai sus.  Se întoarce lucrul şi se croşetează un ochi de lănţişor  şi din al doilea ochi 14 picioruşe simple şi 2 picioruşe simple in primul ochi al piciorului triplu. În total vom avea 16 picioruşe simple, pe bareta acestui picioruş triplu ce croşetează
6 picioruşe simple ( în total vor rezulta 22 picioruşe), se încheie cu un picioruş orb la baza primului piciorul din cele 6 rămase ( ca şi la petala albă).
În continuare se  schimbă aţa şi se lucrează petala alba Se vor repeta până vom croşeta toate cele 12 petale ale florii.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu