Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

luni, 23 martie 2015

Frunză croşetată pentru broderie irlandeză - model 2

Un alt model pentru frunză croşetată pentru o broderie irlandeză sau alte compoziţii florale.
Modelul este foarte simplu, uşor de croşetat
Adăugați o legendă
.




Se începe cu un lanţ de 23 ochiuri. Din ultimele 10 ochiuri de formează un  inel (buclă) ce se prinde cu un picioruş alunecat ( orb) - ca în figura alăturată.






Se întoarce lucrul ( bucla formată spre stânga) şi se croşetează pe buclă:
1 picioruş simplu, 17 picioruşe înalte,1 picioruş simplu; pe lanţul rămas format din 10 ochiuri vom croşeta 10 picioruşe simple, în ultimul ochi se vor lucra 2 picioruşe simple, se continua cu 10 picioruşe simple şi pe cealaltă parte a lanţului) pană în buclă.

Pe buclă se croşetează 16 picioruşe  simple ( rămân 3 ) se croşetează lanţ de 5 ochiuri (fig.1) şi se prinde peste 5 ochiuri (3 de pe inel şi 2 de pe lanţ) cu un picioruş alunecat (orb), 1 picioruş simplu în următorul ochi de lanţ, lanţ de 2 ochiuri ,



 - se întoarce  lucrul  spre stânga şi pe brida de 5 ochiuri se croşetează 6 picioruşe înalte, se întoarce lucrul spre dreapta şi se croşetează 5 picioruşe simple ( în dreptul celor înalte din rândul anterior, lanţ de 5 ochiuri , se sare peste bucla de 2 ochiuri şi se prinde în al 3-lea ochi de pe lanţ cu picioruş alunecat, 1 picioruş simplu, lanţ de 2 ochiuri,
- se întoarce lucrul  şi pe brida de 5 ochiuri se croşetează 6 picioruşe înalte, se întoarce lucrul spre dreapta şi se croşetează 5 picioruşe simple, se repeta ca mai sus. Vor rezulta 3 arcade mici.











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu