4 - 6 cartofi, 2 ardei graşi, o ţelină, sare, piper, ghimpir, 3 - 4 căţei de usturoi, cimbru, rozmarin, boia dulce de ardei.o ceaşcă suc de roşii, pătrunjele verde.
Puiul se curăţă, se spală şi se despică în două, se sărează, piperează, se pun şi celelalte condimente. Se pune într-un castron şi se toarnă berea peste el.
Se curaţă zarzavatul. Cartofii de taie felii de circa 1 cm, morcovul se feliază roadele, ţelina bastonaşe iar ardeiul rondele.
Se pune ulei în tavă, se aşează zarzavatul, se adaugă un praf de sare, piper şi cimbru. Se aşează puiul peste zarzavat, turnându-se zeama în care a stat puiul. Se adaugă apă şi se introduce tava la cuptor.
Aprope de final se strpoşte cu o ceaşcă de suc de roşii şi se pune usturoiul tocat mărunt. Se mai ţine 10 minute la cuptor.
Când este gata se aromatizează cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Când este gata se aromatizează cu pătrunjel verde tocat mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu