Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

vineri, 5 decembrie 2014

Colier, guler croşetat

Modelul  de colier poate fi adaptat şi la guler.
Culoarea şi grosimea firului  de croşetat este la alegere.



Explicaţia modelului:
Pentru un fir Angelica cu grosimea 20/ 2 x 3
R1.  Lanţ de 105 ochiuri,
R2. 105 picioruşe simple,
R3. #1 pic.simplu, 10 ochiuri de lanţ, cu primele 6 ochiuri din lanţ se face un inel care se croşetează în ochiul 4 de la începutul lanţului cu pic simplu, în acest inel se croşetează de la stânga la dreapta: 2 pic.mari, 9 pic.lungi, 3 pic.mari; 3 ochi de lanţ prinse cu pic.lung neterminat în al 5-lea ochi, tot în acest loc se crosetează încă 2 pic.lungi neterminate scăzute toate odată, 5 ochi de lanţ în al-5-lea ochi prins cu pic simplu, se repetă de la #, se termină rândul cu lanţ de 5 ochiuri.
R4. Lanţul de 5 ochiuri de la R3 se prinde în al 4-lea ochi de pe inel (R3) cu pic. simplu, # 5 ochiuri de lanţ în al 4 lea ochi (primul pic.lung de pe inel R3) cu pic.simplu, 5 ochi de lanţ în al 4-lea pic de pe inel cu pic.simplu, 5 ochi de lanţ în al 4-lea pic de pe inel cu pic simplu, 5 ochi de lant prinse cu pic simplu in dreptul celor scăzute odată, se repetă de la # până la capăt şi se termină cu un pic.triplu prins în primul pic lung de pe inel, cu pic.simplu
R5  # 5 ochi de lanţ în al 2-lea ochi din R4 cu pic.simplu, 3 ochi de lanţ în al 2-lea ochi cu pic simplu, 3 ochi de 3 lanţ  în al doilea ochi (din următorul lanţ de 5 ochiuri din R4) cu pic.simplu, 3 ochi de lanţ în al 2-lea ochi cu pic simplu,5 ochiuri de lanţ cu pic.simplu în dreptul celor 3 scăzute odată, se repetă de # pînă la capăt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu