Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

joi, 10 martie 2016

Cannelloni cu carne şi sos Bechamel

Astăzi fiind în mare dilemă ce să pregătesc pentru masa de prânz, m-am uitat prin cămară să văd ce mai avem, întrucât nu am o dispoziţie prea bună să ies din casă pe vântul ce bate neîntrerupt de ieri. Am găsit o cutie cu cannelloni şi am hotărât sa fac cannelloni cu carne şi sos bechamel.
Carnea am scos-o din congelator şi am început să  pregătesc legumele pentru acest preparat.
Iată de ce avem nevoie pentru  14 cannelloni: 400 g carne macră, 2 cepe, 1 ardei roşu potrivit pentru culoare, sare, piper, busuioc uscat si proaspăt (dacă este), unt, şi ulei de măsline.



Pentru sosul bechamel: unt 50 g, făină 3 linguri, lapte apro
ximativ 1 litru. parmezan 75 g, sare, nucşoară.
  - 3 - 4 linguri  sos de roşii.

 Carnea curățată de pielite se toacă. Ceapa tăiată mărunt se căleşte în ulei de măsline,  se adaugă ardeiul tocat mărunt. Când s-au înmuiat bine se adaugă carnea, amestecând bine să se omogenizeze bine, se călesc până scade lichidul lăsat în cratiță.
Punem apă cu sare la fiert pentru cannelloni, când apa clocotește se adaugă
pastele şi se fierb 4 minute. Se scot se lasă să se răcească.
Preparăm sosul bechamel : în untul încălzit se adaugă făina, se călește , apoi adăugăm laptele, amestecând continuu să nu facă cocoloaşe. Când s-a îngroşat ( nu prea gros) se adaugă jumătate din parmezanul ras, nucșoara și sare. Punem jumătate din sos peste carne şi se ţine pe foc 2 -3 minute. Se adaugă sare, piper şi busuioc. Cu acest amestec se  umple cannelloni. Într-un vas termoizolant sau altă tavă (unsă cu unt  şi presărată cu pesmet), se așează cannelloni umpluți peste care se toarnă sosul bechamel, parmezanul ras şi sosul de roşii.
Adăugați o legendă
 Se introduce tava în cuptorul încălzit şi se coace apro
ximativ 30 de minute. Va avea un aspect rumenit ( gratinat)..








Vă doresc poftă bună.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu