Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

duminică, 18 ianuarie 2015

Bordură dantelată cu colţişori -partea a II-a

Final R5. lanţul de 6 ochiuri se prinde cu 1 picioruş orb de primul picioruş
înalt lung de la începutul R.5 (grupul de 6 picioruşe despărţite de 2 ochi de zale).

R 6. se continua cu: 3 ochi de lanţ, 2 pic.lungi înalte lucrate între picioruşele din R5, 3 pic.înalte lungi în spaţiul gol dintre grupului din R5, 2 ochi de lanţ, 3 picioruşe înalte lungi croşetate în acelaşi loc, 3 picioruşe înalte lungi în ultimele pic.al grupului din R5., lanţ de 5 ochiuri, 7 picioruşe scurte, lanţ de 5 picioruse, 6 pic.înalte lungi (3 în pic.din rândul anterior şi 3 în spaţiul gol al grupului din randul anterior), 2 ochi de lanţ, 6 pic înalte lungi (3 în spaţiul gol şi 3 în următoarele pic din R 5), lanţ de 5 ochiuri, 7 picioruşe simple, (am ajuns la colţ): lanţ de 8 ochiuri, 6 pic.înalte lungi, 3 ochi de lanţ, 6 pic.înalte lungi, lanţ de 8 ochiuri, 7 pic.simple.s.a.m.d.  la final ultimul lanţ de 5 ochiuri se prinde în primul picioruş din rândul anterior cu picioruş orb.se întoarce lucrul şi se lucrează 5 ochi de lanţ, întoarcem lucrul şi lucrăm un pic.orb în primul pic.al lanţului din R.6, se continua cu R 7.




Adăugați o legendă
R 7. 1 pic.înalt lung, spaţiu liber  2 ochiuri,  lanţ  de 2 ochiuri,1 pic.înalt lung spaţiu liber 2 ochiuri, 2 ochiuri de lanţ 1 pic.înalt lung în spaţiul liber dintre grupurile de pic.din R6, *2 ochi de lanţ 1 pic.înalt lung în primul pic.al grupului de 6 pic.din R6, 2 ochi de lanţ  1 pic.înalt lung, spaţiu liber 2 ochiuri,2 ochi de lanţ 1 pic.înalt lung în primul ochi al lanţului din R6, 2 ochi de lanţ 1 pic, înalt lung, în al 4-lea ochi al lanţului din R6, 2 ochi de lanţ, 5 picioruşe simple( peste cele 7 din rândul anterior,)* 2 ochi de lanţ 1 pic.înalt lung în al 3-lea ochi din lanţul din R6, 2 ochiuri de  lanţ 1 pic înalt lung, în primul pic al grupului de 6 din R6, 2 ochiuri de lanţ 1 pic înalt lung, croşetat între pic.3 şi 4 din R6, 2 ochi de lanţ 1 pic.înalt lung în ultimul pic inalt lung din primul grup de 6 pic.din R6, 2 ochi de lanţ  1 pic înalt lung în spaţiul dintre cele 2 grupuri de pic.înalte lungi din R6, se repeta de la *  pâna la *am ajuns la colţul mileului şi vom lucra: 2 ochi de lanţ 1 pic lung înalt în la 3 lea ochi din lanţul de 8 ochiuri din R6, 2 ochi de lanţ 1 pic lung înalt după 2 ochiuri , 2 ochi de lanţ 1 pic înalt lung în ultimul  (al 8-lea) ochi al lanţului din R6, 2 ochi de lanţ 1 pic lung înaltt după primele 2 pic înalte lungi din R6,2 ochiuri de lanţ 1 pic.înalt lung după alte 2 pic din R6, 2 ochi de lanţ 1 pic înalt lung în spaţiul dintre cele 2 grupuri de pic.din R6, 3 ochi de lanţ 1 pic înalt lung în acelaşi spaţiu gol din R6, 2 ochi de lanţ 1 pic lung înalt în primul pic din al doilea grup din R6, 2 ochi de lanţ 1 pic lung înalt după următoarele 2 pic.din R6, 2ochi de lanţ 1 pic.lung înalt în primul ochi al lanţului din R6, 2 ochi de lanţ 1 pic.lung înalt după două ochiuri din lanţ, 2 ochi de lanţ 1 pic lung înalt în al 7-lea ochi din lanţul din R6, 2 ochi de lanţ , 5 picioruse simple) în direcţia celor 7 din R6.  s .a.m.d.  la finalul rândului se vor croşeta  2 pătrăţele pentru completarea randului 7. ultima pătrăţică se prinde cu un pic orb în al 3-lea ochi din prima pătrăţică de la începutul rândului.
 Pe arcadele mici  vom avea câte 10 pătrăţele şi pe arcadele mari din colţurile mileului cate 13 pătrăţele. vezi figurile.de mai jos.
R8. se croşetează un lanţ de 5 ochiuri, 1 pic.lung înalt, în pic din R7, 2 ochi lanţ  1 pic înalt lung, în urm pic lung înalt din R7, 2 ochi de lanţ  1 pic lung înalt în urm pic din R7, *5 ochi de lanţ şi în regres 5 picioruşe înalte lungi despărţite de câte 2 ochi de lanţ (se formează pătratelele pe direcţia celor din R7.) 2 ochi de lanţ , 3 ochiuri simple  pe direcţia celor 5 din R7*, 2 ochi de lanţ,5 pic înalte lungi despărţite de câte 2 ochiuri de lanţ, se repeta de la*pâna la *am ajuns la colţul mileului unde se vor lucra 2 ochi de lanţ  2 pic lungi înalte despărţite de 2 ochi de lanţ în primul pic înalt lung din randul anterior, 5 picioruşe înalte lungi  despărţite de 2 ochi de zale în dreptul picioruşelor înalte din R 7, 2 picioruşe înalte lungi despărţite de 3 ochi de zale croşetate în spaţiul liber de 3 ochiuri din R7, 6 picioruşe înalte lungi despărţite de 2 ochi de zale în fiecare pic inalt lung din R7, în ultimul piciorus se mai lucrează 1 pic înalt lung, 2 ochi de zale, 3 pic simple pe direcţia celor 5 din R7. s.a.,m.d.
vezi figurile de mai jos.Pe arcadele mici de pe laturile mileului vom avea 11 pătrăţele, iar pe arcadele mari din colţurile mileului vom avea 13 pătrăţele.

R9.se vor croseta 2 pătrăţele pentru completarea arcadei şi se începe R9; în a treia pătrăţică se lucrează un pic.orb,3 ochi de lanţ,4 picioruse înalte lungi,un picou din 4 ochiuri de lanţ scăzut în primul ochi de cele patru, 5 picioruşe înalte lungi, 1 pic,simplu în următorul pic.lung din R8,14 picioruşe înalte lungi despărţite de un picou de 4 ochiuri lucrate în spaţiul de 5 ochiuri din R8,
1 pic simplu în următorul pic lung din R8, un grup de 10 pic înalte lungi  despărţite de un picou de 4 ochiuri, lucrate în a 9 pătrăţică din R8, 1 piciorus simplu în ultimul pic lung din R8, un pic simplu în următorul spaţiu liber (ultima pătrăţică din R8), 3 picioruse simple în dreptul celor 3 din R8, s.a.m.d. între arcadele mileului vor fi 7 pic.simple am ajuns la colţul mileului unde vom lucra: 2 pic simple în prima pătrăţică şi în primul pic.lung din R8, un grup de 10 pic.înalte lungi despărţite de un picou de 4 ochiuri, în a 3-a pătrăţică din R8, un spaţiu liber, un pic. simplu în urm.pic.din R8, un grup de 10 pic.desp.de un picou de 4 ochiuri în a 6-a pătrăţică din R8, 1 pic simplu în pic din urm.pic.din R8, un spaţiu liber, un grup de 14 pic. înalte lungi în spaţiul de 3 ochiuri din R 8( vârful modelului) şi în regres la fel, grup de 10 pic. în pătrăţelele 12 şi 15 din R8., se încheie cu 1 pic simplu în ultimul pic.din R8, şi 1 pic.simplu în ultima pătrăţică.Vezi figurile de mai jos.





Diagrama R3



Diagrama colţ
DIagrama
Diagrama
Diagrama



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu