Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

sâmbătă, 25 martie 2017

Ciorbă de peşte - Buna-Vestire!!!!!


 Buna Vestire este cea mai veche sărbătoare, cunoscută sub denumirea de Blagoveştenia, ziua în care Arhanghelul Gavril a vestit Sfintei Fecioare că va naşte pe Fiul lui Dumnezeu. Buna Vestire este cunoscută în calendarul popular de Ziua Cucului, deoarece în această zi se aude cântecul cucului prin care anunţă vestirea primăverii.

Fiind dezlegare la peşte, m-am pregătit să gătesc bucate din peşte de Dunăre. 


Ciorbă de peştePreparare:Pentru o ciorbă de peşte gustoasă ,am ales un somotei de 1 1_2 kg, o ştiucă de 1 1-2 kg,un salău de 1 kg şi 2 caraşi .Pentru ciorba voi folosi capetele şi cozile de peste.

Zarzavat: 2 morcovi, 1 ardei gras galben şi unul roşu,2 cepe potrivite, 1 cartof mai mare, 3- 4 roşii, sare, oţet, leuştean  şi pătrunjel verde,
Preparare: Peştele se curăţă de solzi şi intestine, se spală, se porţionează şi se sărează.
Se curăţă şi spală zarzavatul, se taie în cuburi şi se pune la fiert în  3 l apă cu sare. Când zarzavatul este aproape fiert se adaugă roşiile curăţate si tăiate în cuburi. bucăţile de peşte şi se continuă fierberea  15- 20 de minute. Când peştele s-a fiert, potrivim de sare. Eu acresc  cu oţet. Adăugăm leuşteanul spălat şi tocat mărunt. Se pune capacul pentru aromatizare. Se poate acri  cu zeamă de lămâie sau sare de lămâie.
Se serveşte fierbinte cu ardei iute proaspăt sau murat.

Poftă bună!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu