2 pachete de pişcoturi de şampanie
400 g cremă de branză "Delaco Ceva fin"
4 cutiuţe cu iaurt "Casa Bună" cu aromă de caise
500 ml frişcă lichidă " HuLaLă"
25 g gelatină (trei plicuri gelatină Tort-Gelee de la Dr.Oetker)
200 ml lapte
2 batoane ciocolată albă "Primola"
80 g zahăr
2 cutii compot de ananas ( o cutie cu ananas cuburi şi una cu ananas feliat).
Mod de pregătire
Se aşează pișcoturile de fundul tăvii şi de jur împrejur. Cele de la bază se stropesc cu cu 4 - 5 linguri de compot.
Crema:
Se mixează crema de brânză, iaurtul şi zahărul apoi adăugăm ciocolata topită în bain-marie, amestecăm să se omogenizeze şi dăm crema la frigider. Gelatina se înmoaie în lapte, apoi se încălzește pe foc până se lichefiază, având grijă să nu ajungă la punctul de fierbere. Când s-a răcorit se adaugă în crema de brânză mixând încet.
Frişca lichidă se mixează şi se adaugă şi ea în cremă. Când totul este omogen se toarnă jumătate din cremă peste pişcoturi, se nivelează cu ajutorul unei spatule, se pun bucăţile de ananas (o cutie), se toarnă restul de cremă şi nivelăm. Se ţine tortul aproximativ o oră la temperatura camerei apoi se dă la rece.
Înainte de servire, se ornează cu ananasul din a doua cutie.
Poftă bună!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu