Motto

"Să trăieşti nu este suficient. Trebuie să ai soare, libertate şi o floricică" H. Ch. Andersen

vineri, 5 februarie 2016

Mărţişoare - 1 Martie !!!!


Ziua mărţişorului, se apropie şi pe ultima sută de metrii m-am hotărât să fac câteva marţisoare pentru cei dragi. Mărţişorul este o creaţie artistică, se poate confecţiona din orice având multe semnificaţii. Este o datină ca micul simbol al primăverii să fie dăruit pe data de 1 Martie.   Quillingul, modul de răsucire a hârtie. îmi oferă cele mai frumoase moduri de a confecţiona mărţişoare, Despre quilling am mai scris în postări anterioare..Materie primă aveam,  aşa că m-am pus pe răsucit fâşiile de hârtie colorată, încercând sa fac cât mai multe modele pentru a confecţiona mărţisoare.





În primul rând este necesar să aveţi : şablon cu cercuri,ac pentru răsucit   hârtia, aracet, aplicator pentru aracet, suport din plută, foarfecă, riglă, fâşiile din hârtie colorată (diferite mărimi, de 2, 3 mm sau 4 mm), ace lungi cu gămălie. multă răbdare şi imaginaţie. Pentru mărţisoare am cumpărat un set de pliculeţe ce conţin cartonaşul pe care se va prinde mărţisorul şi şnurul.  




                                                
Aceste materiale se pot procura din magazinele art-hobby creativ, ce au spre vânzare articole de bază şi instrumente Quilling.




Aşa cum am mai spus pentru început am răsucit şi făcut diferite modele, frunze, petale şi diferite forme geometrice, apoi am trecut la asamblarea marţişoarelor.









































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu